MTI

Interneten sem lehet majd e-cigarettát vásárolni

A kormány szigorítaná az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) használatát és forgalmazását, egy a parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében a jövőben interneten sem lehet majd ilyet vásárolni - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Beneda Attila kiemelte, tévhit, hogy az e-cigaretta nem káros és segít a leszokásban, és a napvilágot látott kutatások alapján döntött úgy a kormány, hogy törvényben szabályozzák az e-cigaretta használatát és forgalmazását. Hangsúlyozta: a cigaretta párája káros a környezetre és az egészségre, hosszabb távon pedig komoly megbetegedéseket okozhat, hasonlóan, mint a hagyományos dohánytermékek.

Beneda Attila hozzátette, az uniós dohányirányelvek miatt kellett pontosan meghatározni az e-cigaretta fogalmát és forgalmazásának feltételeit, jelezve egyben azt is, hogy az e-cigarettát nem fogják betiltani, de ezen termékekhez is a dohányboltokban lehet majd hozzájutni. A törvényi változtatások a jövő év nyarán lépnek életbe.

Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója a Ne gyújts rá! világnap alkalmából arról beszélt, az intézet kisfilmekkel és különböző akciókkal próbálja folyamatosan felhívni a figyelmet a dohányzás káros hatásaira. Az alkalomra elkészített és a sajtótájékoztatón bemutatott három kisfilm kapcsán - amelyekben hárman mesélik el, hogyan szoktak rá a dohányzásra és ez esetükben milyen komoly megbetegedést okozott - a főigazgató megjegyezte, a videókkal a céljuk nem az ijesztgetés, hanem annak tudatosítása, hogy a bemutatott élethelyzetek "velünk is megtörténhetnek".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Quasi #11
  • Dobronski #10
    oki
  • Amergin #9
    Csak le ne maradj arról a repülőről. Majd szólhatnál mikor mész, hogy kimehessek integetni neked.
  • Dobronski #8
    Eddig is 99%-ban biztos voltam a diploma utáni repülésemről, de a kormány ilyen nevetséges húzásai után már 100%. :D
  • Jawarider #7
    Vicc az ország már.....
  • thebirdmann91 #6
    Nem hülyeség, amit mondasz. Egészségre ártalmas dolgokat be lehetne tiltani.
  • Quasi #5
    Oké, akkor ne álljunk meg a ciginél, tiltsuk be az alkoholt, a kávét, cukrot, sót, glutén tartalmú fehér lisztet, kolbászt...
  • thebirdmann91 #4
    Őszintén szólva én mind a kettőt betiltanám. Semmi értelme egyiknek sem.
  • Quasi #3
    Azok a cégek ahonnan normális minőségű ecigit lehet rendelni, egyébként is külföldi székhellyel rendelkeznek, a nikotin tartalmú liquid miatt ( de azért persze uniós országban vannak bejegyezve) . Az internetes rendelést, hogy akarja szabályozni??? Országosan cenzúrázva lesznek ezek a honlapok? Törvényt szeg aki online rendel? A postásnak, futárnak, fel kell bontania a csomagokat és ha ecigi alkatrészt talál benne fel kell jelentenie a címzettet? A szomszéd megtudja, hogy rendeltél ecigit, akkor állampolgári kötelessége lesz feljelenteni???
  • wwenigma #2
    Az uniós irányelvekkel tökéletesen szembemennek, kell a trafikba a plusz bevétel de leginkabb vissza akarjak zavarni az embereket a halálsorra, cigit szivni. Undorito mocskos mediakampany indult...

    http://www.vaper.hu/hirek/117-antsz-nyilt-level.html
    http://www.vaper.hu/sajtohirek/20-sajto/119-ami-a-msorbol-kimaradt.html
    http://www.vaper.hu/hirek/120-toerveny-modosito-javaslat.html