Berta Sándor

Mesterséges intelligencia kutatások iránt érdeklődik a Google

A tengerentúli társaság egy vezető német kutatócentrummal fűzte szorosabbra az együttműködést.

A Google németországi leányvállalata részesedést szerzett a Német Mesterséges Intelligencia Kutató Központban (DFKI). Ezzel a DFKI lett az egyetlen olyan kutatóvállalat, amelyben részesedése van az amerikai webes konszernnek és amelyben a Google felügyelőtanácsi tagsággal is rendelkezik. Az együttműködéssel még vonzóbb lesz a kutatócentrum a fiatal szakemberek számára.

Annegret Kramp-Karrenbauer, a Saar-vidék miniszterelnöke kijelentette, hogy a hír csak még jobban megerősíti azt, hogy a helyi informatika kiváló. Prof. Dr. Johanna Wanka szövetségi kutatási miniszter pedig azt hangsúlyozta, hogy részt akarnak venni a digitális változás alakításában és a dolgok internetét is a saját előnyükre akarják fordítani. A két fél együttműködése jó lehetőségeket kínál, a növekvő adatmennyiségek megfelelő kezelése központi téma, s egyforma mértékben érinti az adatok védelmét és biztonságát.

Prof. Dr. Wolfgang Wahlster, a DFKI vezetője kiemelte: biztos abban, hogy az önálló asszisztens-rendszerek következő generációjának és az innovációs szövetségesek segítségével forradalmasíthatják a jövőbeli életet és munkát.

A két fél közötti kooperáció szerteágazó. Az IT-óriás rendszeresen ad kutatási és fejlesztési megbízásokat a kutatóközpontnak, amelynek munkatársai 2005 óta már 9 alkalommal kapták meg a vállalat nemzetközi kutatási díját. Emellett több mint 30 egykori dolgozó és hallgató tevékenykedik napjainkban a Google müncheni és zürichi irodájában, illetve az amerikai központjában. Előfordult az is, hogy a társaság egy-egy szakértője a DFKI alkalmazottja lett, legutóbb dr. Georg Heigold, a Deep Learning egyik úttörője döntött így.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cylonflatus #3
  minnmeghalunk
 • Skylake #2
  Természetesen. Evidens. Teljesen nyilvánvaló.

  Nem is a Google lenne, ha nem akarna azzá válni, amivé akar. Minden létező információ kategorizátorává. Abszolút minden információé ami létezik.

  De nem fog nekik összejönni.
 • dzsagon #1
  Skynet ébredezik