Berta Sándor

Androidos moduláris laptop gyerekeknek

A fejlődő országokba szánt, nagyon strapabíró anyagokból készült eszköz működhet akár tábla PC-ként is.

Az Infinity nevű eszközt a One Laptop Per Child (OLPC) projekt egyik leágazásának tekinthető One Education ausztrál vállalkozás fejlesztette ki kifejezetten az iskolák és a gyermekek számára. A termék moduláris, így az egyes alkatrészei egyszerűen és tetszőlegesen kicserélhetők. A készülék meglehetősen robusztus és egyszerű felszereltségű, ennek ellenére egyáltalán nem nevezhető kis teljesítményűnek. Az alap modell négymagos processzort kapott, amelynek órajele 1,5 GHz. Ezt egészíti ki a 2 gigabájt memória és a 24 gigabájt háttértároló, valamint a 2 megapixeles elő- és az 5 megapixeles hátoldali kamera.


A 245 x 264,5 x 188,5 mm méretű és 1,5 kg súlyú eszköz USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető fel, s rendelkezik WLAN-, illetve Bluetooth-támogatással is. A 8,9 hüvelykes érintőképernyő felbontása 2560 x 1600 képpont és az operációs rendszer az Android 5.0 Lollipop egyik módosított változata. A tervek között szerepel a Windows, illetve a Linux operációs rendszerekkel ellátott verziók piacra dobása is.


Az egyes alkatrészeket (kamera, akkumulátor stb.) négy különleges, különösen nagy ellenálló képességű anyaggal vonják be és azok USB Type-C, illetve HDMI-csatlakozón keresztül csatlakoztathatók. A One Education hangsúlyozta, hogy a termékhez a fejlesztők is készíthetnek majd saját kiegészítőket. Az Infinity nagyon sokáig működőképes lehet. A bevezető ára 249-299 amerikai dollár, amely attól függő, hogy milyen alkatrészeket tartalmaz az adott konfiguráció. A pontos megjelenési időpont egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!