MTI

Német "abortuszdrón" érkezése ellen tiltakoznak a lengyel életvédők

A lengyel életvédők képviselői tiltakozó akciót kezdtek az ellen, hogy német és lengyel feminista szervezetek abortusztablettákat szállító drónt terveznek átreptetni a német-lengyel határon - jelentette a lengyel sajtó.

Az "Abortion drone" (Abortuszdrón) elnevezésű, szombatra tervezett akció szervezői a TVN24 hírtelevízió szerint arra akarják felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a terhességmegszakítás Lengyelországban "az európai országoktól eltérő szinten" érhető el. A drón a két határmenti város - a németországi Frankfurt (Oder) és a lengyelországi Slubice - között repülne át, esemény utáni tablettákat szállítva. A gép leszállása után a feminista szervezetek egy sajtóértekezletet terveznek.

A beharangozott akciót több konzervatív lengyel kommentátor elítélte. Az egyik lengyel életvédő szervezet elnöke, Antoni Zieba úgy nyilatkozott az újságíróknak: a kezdeményezés "a lengyel-német kapcsolatoknak a második világháború alatti legsötétebb mozzanatait" idézi, amikor a hitleri Németország a megszállt Lengyelországban "az ország megsemmisítését tervezte a terhességmegszakítás és a fogamzásgátlás népszerűsítése révén". Zieba ezzel kapcsolatban a náci Németország egyik vezérének, Martin Bormann tábornoknak szavait idézte, miszerint "nem kívánatos a szlávok termékenysége".

Lengyelországban az abortusz kizárólag abban az esetben megengedett, ha a terhesség nemi erőszak következménye, az anya élete forog veszélyben, vagy a magzat visszafordíthatatlan károsodást szenvedett. Az első esetben a beavatkozás a magzat 12 hetes koráig, az utóbbi kettőben 24 hetes koráig végezhető el. Az esemény utáni tabletta ugyanakkor már vény nélkül kapható Lengyelországban, annak a rendeletnek az értelmében, melyet az egészségügyi miniszter idén áprilisban írt alá. A szert a 15 évnél idősebbek vehetik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gybfefe #1
    Nédd a fehérmájú franciskáknak milyen van má' ! :)
    Ha nem akarsz gyereket akkor nem kefélsz, vagy fogamzásgátló megoldásra szorítkozol.
    Ezek a feminyímek csak ilyen eccerű érvek mentén nem igazodnak...