MTI

Jövő hónaptól mindig péntekenként jelennek meg új zeneszámok

Július 10-től világszerte ugyanazon a napon, pénteken jelennek meg az új zenék a New Music Fridays kezdeményezés részeként.

Az új dalok és albumok legalább 45 országban, köztük Magyarországon július 10-től péntekenként 0 óra 1 perckor válnak elérhetővé az összes online zeneszolgáltatónál, és a CD-megjelenések is aznap reggeltől lesznek kaphatóak a lemezboltokban - közölte a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) Közös Jogkezelő Egyesület.

A New Music Fridays valamennyi nagy nemzetközi kiadó és sok-sok független cég együttműködésének eredményeként született. A MAHASZ közleménye minden magyarországi kiadót és a hangfelvételeiket saját kiadásban megjelentető előadót arra bíztat, csatlakozzon a nemzetközi programhoz, "hogy a rajongók mindig ugyanabban az időben, egyszerre juthassanak hozzá az új zenékhez, akár a digitális világban, akár hagyományos CD-formátumban". Míg korábban a világ különböző országaiban más-más napokon jelentek meg az új kiadványok, a New Music Fridays keretében mindez egységessé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Aztán ettől mit várnak? Kisebb lesz a forgalom a piratebay-en, meg a Csövön? Vagy mit?