MTI

Drónt próbáltak meg beröptetni a Fehér Ház kertjébe

Őrizetbe vettek egy férfit, aki megpróbált beröptetni egy drónt a washingtoni Fehér Ház kertjébe - közölte a CNN.

Az elnök biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service szerint a pontosabban még meg nem határozott típusú repülő eszköz nem hordozott fegyvert. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes szerint egyelőre nem világos, hogy az őrizetes a röptetésen kívül akart-e felvételeket is készíteni a Fehér Házról. A férfit többtucatnyi turista szeme láttára vették őrizetbe. Az elnöki hivatal és rezidencia környéki utcákat egy időre lezárták.

Az elnök jelenleg nem tartózkodik a rezidenciáján, Barack Obama Camp Davidben az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) küldöttségeivel tárgyal. Az incidens idején az elnöki házaspár két lánya, Sasha és Malia iskolában volt. Négy hónappal ezelőtt egy kvadkopter zuhant le a Fehér Ház kertjében. Azt egy amerikai hírszerző szerv egy szolgálaton kívüli munkatársa emelte a levegőbe, de elvesztette az irányítást a gép felett.

A The Washington Post csütörtöki száma szerint egyébként visszavonul Marc Conolly, Obama elnök személyes testőrsége, a Secret Service második embere. Conolly március 4-ének éjjelén egy gépkocsival, amelyben egy kollégájával ült, egy ideiglenes útakadályba ütközött a Fehér Ház környékén, ahol egy gyanús - később ártalmatlannak bizonyult - csomag miatt épp bombariadó volt érvényben.

A nagy sajtóvisszhangot keltett incidensről készült jelentés szerint, amelynek ügyében meghallgatást tartanak a kongresszusban, Conolly és társa, George Ogilvie, a Secret Service washingtoni területi irodájának egyik vezetője "valószínűleg inkább ittas volt, mint sem". A két férfi az ütközést megelőzően öt órát töltött egy washingtoni belvárosi szórakozóhelyen. Az ügynököket úgy engedték el a helyszínről a kollégáik, hogy nem szondáztatták meg őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!