Berta Sándor

Üzeneteket osztályoz az Olio okosórája

A készülék nem rendelkezik fitneszszenzorokkal és cserélhető óralappal, azonban pont ez lehet az előnye.

Steve Jacobs, az Olio fejlesztője szerint ezek a funkciók túl vannak értékelve, közel sem annyira meghatározóak, mint amennyire beállítják őket. Az eszköz inkább arra összpontosít, hogy csak a fontos üzeneteket mutassa meg és megtanulja, hogy mi fontos a viselőjének.


Fitneszszenzorok, pulzusmérő, cserélhető óralapok és sok alkalmazás helyett az Olio egyéb funkciókat kínál, például beszédparancsokkal vezérelhető. Az iOS- és Android-kompatibilis alkalmazás képes arra, hogy a fontosságuk alapján osztályozza az üzeneteket. Egyetlen lapozómozdulat az érintőképernyőn megmutatja a korábbi üzeneteket, míg a másik irányba tett hasonló mozdulat a jövő szempontjából fontos, például a tárgyalásokkal kapcsolatos értesítéseket jeleníti meg.

A program képes a tanulásra, így az üzenetek értesítése később automatikusan valósulhat meg. Az elv hasonló, mint a Pandora zenei stream-szolgáltatásnál, amelynél a felhasználó zenei ízlését úgy térképezi fel a rendszer, hogy megfigyeli, melyik dalokat hallgatja meg és melyeket utasítja el. Az Olio üzemideje két nap és az okosóra saját fejlesztésű operációs rendszert használ. A vészhelyzeti mód lekapcsolja a Bluetooth-kapcsolatot és az összes értesítés továbbítását, s ilyenkor a készülék csupán a pontos időt jeleníti meg. A vészhelyzeti módban az üzemidő 3 nap. A töltés induktív módon történik.


A 47 mm átmérőjű és 81 gramm (fémpánttal 161 gramm) súlyú termék korlátozottan vízálló, s támogatja a Bluetooth 4.0 és LE szabványt. Az ezüst változat 595, a fekete 745 dollártól kapható és mindkettő előrendelhető a gyártó honlapján. Az első modelleket a nyártól szállítják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!