MTI

Gondot okoz Hollandiában a túl sűrű wifi-hálózat

Túlzsúfolt a virtuális tér Hollandia számos térségében, a lakónegyedekben illetve a nagyvárosok központi részein egymással mintegy versengő WIFI-hálózatok jelentősen rontják az internetezés minőségét és gyorsaságát - állapította meg a holland gazdasági minisztérium égisze alatt működő telekom ügynökség által készített tanulmány.

Az érintett, sűrűn lakott körzetekben élők legalább ötven százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak az internet-használattal kapcsolatos problémáik. A vizsgálat során az ország 180 különböző körzetében végeztek méréseket, és megállapították, hogy az országban általánosan használt 2,4 gigahertzes frekvencia nagyon rövid időn belül teljesen telítődik.

Jelenleg egy két- vagy háromtagú háztartásban - a mobiltelefonokat, számítógépeket, táblagépeket, televíziókat és nyomtatókat is figyelembe véve - átlagosan minimum 10 elektronikus eszköz akaszkodik rá egy-egy WIFI-hálózatra. Egy nagyobb, többgyermekes családban pedig ez a szám meg is sokszorozódhat. A zsúfoltság jelentősen növeli a letöltési időt, csökkenti a böngészés sebességét és rontja az internetes csevegés minőségét - mutat rá a tanulmány.

A vizsgálat nyomán a szakértők azt tanácsolták a lakosságnak, hogy minél többen váltsanak át az 5 gigahertzes sávra, amivel nagymértékben javíthatnák az internetkapcsolat minőségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • p2pp2p #4
    Ezért kell a Dual Band vagy AC Router.
    Nálunk is van vagy 20 Wifi egyszerre.
    Egymást gyengítik folyamatosan, hiába van Auto
    Chanel-re állítva. Ugyanazon csatornán sokan vagyunk.
    De már tavaly beruháztam Dual Band Routerre, mert az
    5GHz tök üres. Megy is mint az állat!
  • Elmin #5
    Az ethernet kábelt már úgy látszik elfelejtették. :)
  • Narxis #3
    Ahol ennyi router van egy helyen ott baszhatod. Semmit nem ér a fix csatorna.
  • fonak #2
    First world problem
  • Inquisitor #1
    Ja és persze véletlenül se állítsanak be csatornát, maradjon összes router defaulton, hogy még jobban kiakasszák egymást, ahogy átlag user szokta. :D