Berta Sándor

A Microsofté lett az Equivio

A társaság első idei tranzakciója a hatalmas szöveges adatbázisok kezelését, elemzését teszi egyszerűbbé.

A The Wall Street Journal még tavaly októberben írt arról, hogy a Microsoft 200 millió dollárt kínált az Equivio nevű izraeli vállalkozásért, amely olyan eszközöket fejleszt, amelyek alkalmasak a különböző forrásokból származó átfogó szövegek elemzésére, így gyorsabban megtalálhatók bizonyos fontos tartalmak. Az Equivio ügyfelei között megtalálható az amerikai igazságügyi minisztérium, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), valamint a KPMG és a Deloitte könyvvizsgáló cégek.

Nos, az üzlet létrejött, ezt blogbejegyzésében megerősítette Rajesh Jha, a Microsoft Outlookért és Office 365-ért felelős alelnöke. 2014 októberében még 200 millió dolláros vételárról volt szó, de ezt időközben az amerikai társaság egyik szóvivője túlzottan magasnak és helytelennek nevezte; igaz, más összegeket nem mondott.

Rajesh Jha azt írta, hogy erre a tranzakcióra azért került sor, mert segíteni akarnak az ügyfeleiknek abban, hogy megbirkózzanak a jogi és egyéb kihívásokkal, amelyek a nagy mennyiségű e-mailek és dokumentumok kezelése során keletkeznek. Az Equivio fő terméke a Zoom, amely egy bíróság által elismert platform és amely jogi ügyekben használható. A Microsoft pont ezzel indokolta a felvásárlást is, mert álláspontja alapján ez a módszer az e-mailek és a dokumentumok információk utáni átkutatását gyorsabbá és egyszerűbbé teheti. Jha azt is elárulta, hogy a technológiát arra használnák fel, hogy a következő hónapokban javítsanak az Office 365 meglévő eDiscovery- és IG-funkcióin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!