MTI

Engedély nélküli drón repült át a francia elnöki hivatal felett

Egy drón repült át "néhány másodperc alatt" a francia elnöki hivatal felett, egyik éjszaka a múlt héten - közölte a hivatal.

A kereskedelmi forgalomban is kapható, pilóta nélküli repülőgépet péntekre virradó éjjel "azonnal észlelte" a rendőrség és a csendőrség, és "azonnal eltávolították" az Elysée-palota közeléből, amely Párizs belvárosában található, néhány lépésre a Champs-Elysées sugárúttól. A francia elnökség jelezte, hogy ügyészségi vizsgálat indult az ügyben, "egy repülőgépnek a biztonsági szabályokkal ellentétes irányítása" miatt. A drónt egy héttel azután észlelték, hogy a francia fővárosban három dzsihadista terrortámadásokat hajtott végre, amelyekben 17-en vesztették életüket.

Tavaly ősszel egy hónap alatt mintegy húsz alkalommal történtek hasonló jellegű drónrepülések francia atomerőművek közelében. Valamennyi drón sötétben, este 7 óra és éjfél között, vagy pedig kora reggel repült át a zárt területeken. A hatóságok egyelőre nem tudták azonosítani a gépek irányítóit, és azt sem tudták megállapítani, hogy ezek összehangolt akciók voltak-e, de hangsúlyozták, hogy a nukleáris létesítmények biztonságát nem fenyegették a pilóta nélküli repülőgépek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!