Gyurkity Péter

Aranyszínű Lumiákkal újít a Microsoft

A Microsoft két családtag külső burkolatát frissítette, amitől az érdeklődés fenntartását várják.

A Lumia okostelefonok kapcsán az utóbbi időben inkább a belépő szintre szánt és néhány alsó-középkategóriás megoldás részleteiről olvashattunk, itt továbbra is hiányoznak az új csúcskategóriás fejlesztések. A hosszú nyúló szünet nyilván nem kedvez az eladási adatoknak, a Microsoft ezért egy apró húzással igyekszik fenntartani a vásárlók érdeklődési szintjét.

A hivatalos internetes oldalon megjelent bejegyzésből kiderül, hogy egyszerre két telefon kap új külsőt, ezek sorrendben a Lumia 830 és a Lumia 930. Mindkét változat esetében elérhetővé tesznek egy aranyszínű példányt, pontosabban egy fekete vagy fehér színben pompázó telefont, amely a széleken aranyszínű bevonattal kápráztatná el az erre fogható felhasználókat. Az előzetes beszámolók szerint ezek a készülékek elsőként Kínában jelentek volna meg, mostanra azonban kiderült, hogy Észak-Amerika kivételével szinte minden régióban befutnak, így az európai vásárlók sem maradnak le róluk.


A hardveres specifikáció jottányit sem változik az eredetileg piacra dobott telefonokhoz képest, így megmarad a Windows Phone 8.1 és a kereken 5 hüvelykes kijelző is, amely a 830 esetében 720p, a 930-nál pedig 1080p felbontást támogat. Ez utóbbi okostelefon emellett egy Snapdragon 800 chipre támaszkodik, amelyet az Adreno 330 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, egy 20 megapixeles hátoldali dual-LED flash és egy 1,2 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2420 mAh-s akkumulátor egészít ki.

A megjelenésre februárban kerítenének sort, egyelőre ismeretlen, országtól és szolgáltatótól függő árakon – az eredeti készülékek 400 és 580 dollárba kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elemir #4
    azt nem tudom, de én kellően paraszt vagyok, h kivárjam! :)
  • Lack #3
    Nekem most is Lumiám van, de ez? Tűkön ülök, mikor kaparinthatok meg egy ilyen aranyozott csodát. Egy aprócska kérdés: Kiknek az érdeklődését próbálják ezzel a parasztvakítással fenntartani?
  • pxxl #2
    Azta frissítettek egy max 1000 ft-os tétellel... asd
  • Elemir #1
    Jól meg is várom! :)