Berta Sándor

USA - Február végén dönthetnek az internet­semlegességről

Az USA illetékes testülete másfél hónap múlva tárgyalhat a szabályváltoztatási javaslatokról.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) februárban tűzi naprendjére azokat az internetsemlegességgel kapcsolatos szabálymódosításokat, amiket Tom Wheeler, a testület elnöke javasolt. Az FCC egyik szóvivője megerősítette a The Washington Post értesüléseit. A csomagról várhatóan február végéig szavaz a bizottság. A Szövetségi Kommunikációs Bizottság azt javasolja a legújabb szabálymódosítási tervezetben, hogy a telekommunikációs és az internetszolgáltatók - némi díjazás ellenében - bizonyos tartalomszolgáltatóknak meghatározhatnák, hogy a hálózataikban mely forgalom lehet elsődleges és melyik szorul háttérbe.

A The Wall Street Journal rámutatott: a testület ügyvédei novemberben több időt kértek, azért, hogy meggyőződhessenek arról, hogy a tervezett szabályok később a bíróság előtt is megállnák a helyüket és érthetőek legyenek az emberek számára.

Az FCC kénytelen egyensúlyozni az internetszolgáltatók, illetve a távközlési társaságok és a felhasználók érdekei között. Az internetszolgáltatók azt követelik, hogy például a stream-platformok - amelyek komoly sávszélességet igényelnek - fizessenek annak alapján, hogy mekkora mértékben vállalnak részt a forgalomból. Az indoklás szerint a plusz díjak lehetővé tennék a nagyobb sávszélességű kapcsolatok kiépítését. A Qualcomm, az IBM, a Cisco és más vállalatok viszont attól tartanak, hogy a szigorú szabályok miatt a következő öt esztendőben 45,4 milliárd dollárral csökkenhetnek a beruházásokra fordított összegek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DaemoonHunter #2
    Burkolt internyetadó fúúúj fúúúj!
  • hagyimiklos #1
    Reemelem ott is kimennek tuntetni es az egesz nyugati media nagyhanggal kurtoli majd a vilagra, hogy milyen szenny banda a kormanyuk.Persze az mar nem tetszene nekik, csak mas haza tajan puposkodnak.