Gyurkity Péter

Online tárhellyel jön a Huawei Honor 6 Plus

A kínai gyártó ismertette az új készülék jellemzőit, amelyekhez kedvező ár társul.

A Honor 6 megjelenésekor már sejteni lehetett, hogy a Huawei nem sokat vár majd a készülék frissítésével, ennek részletes bemutatására pedig a hét második felében sor is került. A gyártó ezúttal egy több exkluzív ajánlattal kiegészített csomagot kínál a vásárlóknak, de a hardver terén is produkáltak némi előrelépést.

A közzétett videóból kiderül, hogy a Honor 6 Plus egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató JDI LCD-kijelzőt kapott, amelyet a cég saját nyolcmagos, 2 GHz-en futó Kirin 925 processzora egészít ki, az ARM big.LITTLE architektúrájára építve. Ehhez az egyre gyakoribbá váló 3 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, hátoldali 8 megapixeles iker-kamera, ennek előlapi, szintén 8 megapixeles társa, valamint egy 3600 mAh-s akkumulátor társul, amely nyilván megfelelő üzemidőt biztosít majd a mindennapokban.


Az iker-kamerával az illetékesek elmondása szerint nemcsak részletesebb képeket készíthetünk, de akár utólag módosíthatjuk azok fókuszát, míg a dual-SIM opciót elérhetővé tévő bemenet egyben a legfeljebb 128 GB-os microSD-kártyáknak is helyet biztosít. A támogatott technológiák listáján megtalálható az NFC és az LTE, míg a szoftveres oldalon a Huawei saját EMUI 3.0 kezelőfelülete fut, amely természetesen az Android operációs rendszer egyedire szabott változata. Érdekesség, hogy a gyártó 100 GB-os online tárhelyet kínál a készülékhez, amelyet ingyenes elérés egészít ki a cég saját hotspotjain, akár Kínán kívül is.

A kereskedelmi ár a 16 GB-os példány esetében 320, a 32 GB-os változatnál pedig 400 dollárnak felel meg – ez Európában nyilván némileg magasabb lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!