Berta Sándor

Stream­platformon dolgozik a Microsoft

A tengerentúli társaság munkatársakat keres a legújabb projektjéhez.

Az Arcadia streamingplatform kifejlesztése a Microsoft operációs rendszerekért felelős csoportjának egyik projektje, amire egy Twitter-tag hívta fel a figyelmet. A ZDNet.com információi alapján az új szolgáltatást nem kizárólag játékok, hanem alkalmazások streamelésére is felhasználnák. Az Arcadia a Windows operációs rendszerekhez kapcsolódó kiegészítő megoldás lenne, éppúgy, mint a OneDrive, az Xbox Live vagy az Office 365.

A fejlesztőcsapatot csupán nemrég állították össze. Az Arcadia a Rio nevű technikára épül majd, amelyet korábban játékok streamelésére fejlesztettek ki, de a munkát később leállították. Az Arcadia a Microsoft Azure platformot használja. Az új szolgáltatás többek között lehetővé tette volna az androidos alkalmazások streamelését is, de erről az elképzelésről később lemondtak, bár nem merült feledésbe teljesen.

A Microsoft a saját honlapján és a LinkedIn oldalán is nyilvánosságra hozott egy-egy álláshirdetést. Az előbbinél azt írták, hogy okos, tehetséges fejlesztőket keresnek, azért, hogy a Microsoft következő nagy dobásán dolgozzanak. Az ideális jelölt képes önmagát motiválni, tapasztalt, kooperatív és rugalmas, mindig a legegyszerűbb és legelegánsabb megoldást keresi a bonyolult műszaki és üzleti problémákra. Mind a két álláshirdetésnél az szerepel, hogy a más operációs rendszerekkel szerzett tapasztalat előnynek számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!