MTI

Uniós szintű adatvédelmi rendszert sürgetnek az ügyvédek

Uniós szintű adatvédelmi rendszert sürget az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE), amely biztosítja, hogy a polgárok és vállalatok alapvető jogai a digitális világban is védettek legyenek.

Az elmúlt évek egyre gyakoribb kormányzati és vállalati megfigyelései, lehallgatásai miatt a CCBE úgy véli, veszélyben vannak az európai polgárok alapvető jogai, ezért közel fél éve felkérte az Európai Bizottságot, hogy garantálja a szakmai titkot tartalmazó kommunikáció minimum szintű védelmét - olvasható a tanács szerdai közleményében. Szecskay András, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnök-helyettese szerint a biztonság érdekében szükséges, hogy csak előzetes bírói engedélyezés útján lehessen adatokhoz hozzáférni és csak az adatmegőrzés időtartamának és céljának világos, egyértelmű megjelölését követően.

Az adatbiztonság kiemelt figyelmet kapott az idén első alkalommal megrendezett Európai Ügyvédi Napon, amelyet a több mint egymillió európai ügyvédet képviselő CCBE és a Budapesti Ügyvédi Kamara az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának évfordulóján, december 10-én szervezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!