Gyurkity Péter

Galaxy A7: a legvékonyabb Samsung okostelefon

A Samsung piacra dobja eddigi legvékonyabb megoldását, amely az A-családot vezeti majd.

November végére vált egyértelművé, hogy a Samsung az eredetileg tervezettnél magasabb áron piacra dobott A3 és A5 mellett valóban sort kerít a Galaxy A7 debütálására is, amellyel kapcsolatban már akkor megjelent néhány érdekes részlet. Most újabb információ jelent meg a világhálón, eszerint pedig a külsőt illetően is tartogattak egy fontos meglepetést.

A kínai illetékes szabályozó hatóság, a Tenaa, ugyanis néhány kép mellett hardveres részleteket is elérhetővé tett saját oldalán, amelyből arra következtethetünk, hogy a Samsung eddigi legvékonyabb megoldását kívánja elrajtoltatni. A Galaxy A7 külső burkolatának vastagsága egészen pontosan 6,3 mm, és bár ezzel nem követi a mostanában egyre nagyobb kihívást jelentő kínai gyártók példáját, a készülékkel meglehetősen közel kerül az új, nemrég felállított rekordhoz. A gyártó saját kínálatában mindenesetre ebből a szempontból csúcstartó lesz az A-sorozat legerősebb tagja, amely azonban hardveres jellemzői alapján szintén a középkategóriába lesz besorolható.


Az A7 ugyanis egy 5,5 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amely az egyébként még a csúcskategóriában is elfogadható 1080p felbontást támogatja. Ehhez azonban a 64 bites Snapdragon 615 processzor, 2 GB RAM, egy 16 GB-os és a jelek szerint nem bővíthető belső tároló, valamint egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera társul majd, amelyek már inkább a felső-középkategóriára jellemző komponensek.

A Tenaa által ismertetett változat a kínai piacra szánt modell, a többi régióban történő megjelenésről remélhetőleg maga a Samsung számol majd be hamarosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #2
    Nem erőltették meg magukat? Miért nem 3 mm vastag készüléket csinálnak?
    Avval már villanthatnának:) Imádnák őket érte a vevők :D :D
  • tomboy013 #1
    16 giga és nem bővíthető? Az bő :D