MTI

Egy nagyon fejlett vírus támadja az orosz és a szaúdi távközlést

Minden eddiginél fejlettebb kémprogram támadja mások mellett Oroszország és Szaúd-Arábia távközlési vállalatait - írta iparági szakértőket idézve a hétfői Financial Times.

A londoni gazdasági napilap szerint a Symantec kiberbiztonsági vállalat által felfedezett, Regin nevű számítógépes kémszoftvert valószínűleg egy nyugati hírszerző szolgálat terjeszti, és a szoftver bizonyos elemei fejlettebbek a hírhedt Stuxnetnél is, amelyet az Egyesült Államok és Izrael dolgozott ki 2010-ben az iráni nukleáris fejlesztési program ellen.

Orla Cox, a Symantec biztonsági igazgatója a Financial Timesnak elmondta: a többi hasonló profilú szoftver "a közelében sincs" a Reginnek; a cég nem ismer olyan kémprogramokat, amelyeket össze lehetne mérni ezzel az új szoftverrel. Orla Cox szerint a Regin kifejlesztése hónapokig, akár évekig is tarthatott. A Symantec szerint egyelőre nem világos, hogy a Regin milyen módon fertőzi meg a kiszemelt rendszereket, de a programot eddig elsősorban orosz, szaúdi, valamint mexikói, ír és iráni internetszolgáltató és távközlési cégek ellen vetették be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!