Berta Sándor

Wozniak: három évet késett az iPhone 6

Az Apple társalapítója hibának tartja, hogy nem korábban adták ki a nagyobb kijelzős verziót.

Steve Wozniak a CNN-nek nyilatkozva kifejtette: a társaság hosszú éveken keresztül ragaszkodott a kis méretű kijelzők alkalmazásához, pedig már sokkal korábban át kellett volna állnia a nagyobb képernyős készülékek gyártására. Az Apple ezért az elhibázott lépésért megfizetett. Amennyiben az elmúlt három évben lett volna nagyobb kijelzős iPhone a piacon, akkor most sokkal nagyobb lenne a vállalat a piaci részesedése az okostelefon-piacon és jobb pozícióba kerülhetett volna a Samsunggal szemben folytatott verseny során. Mint ismeretes, az Apple az iPhone 6-ot szeptemberben mutatta be.

Wozniak közölte azt is, hogy nincsenek túl nagy elvárásai az Apple Watch okosórával szemben. A szkeptikussága nem arra vezethető vissza, hogy nem bízik az Apple termékeiben, hanem sokkal inkább arról van szó, hogy már kipróbálta a többi gyártó hasonló készülékeit. Szerint az a koncepció, hogy egy okostelefont karóra méretűre kicsinyítenek le nagyon biztató, de végül az órák kis méretű képernyője miatt mindig visszatért az okostelefonokhoz. Ugyanakkor az új terméknek mindenképpen meg fogja adni az esélyt.

Wozniak arra a kérdésre válaszul, hogy ha újrakezdhetne mindent, akkor mivel foglalkozna ma, azt válaszolta: nem biztos abban, hogy egyáltalán bármilyen szerepet betöltene a techvilágban. A műszaki termékek kifejlesztése bonyolultabbá vált, már csak azért is, mert az alkatrészek egyre kisebbek lettek. Ezeknek az eszközöknek a garázsokban való összeszerelése napjainkra pedig gyakorlatilag lehetetlen lenne.

Wozniak tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy a mai társasággal már nem igazán tud azonosulni, majd februárban felvetette, hogy a konszern gyártson androidos telefont, márciusban pedig kijelentette, hogy nyitott Apple-t szeretne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #3
    Az egy hiba, hogy évekig nem volt nagy telefonjuk, de az meg a tetézése, hogy most már kicsi nincs. A 4 collnak létjogosultsága van.
  • Zsoltee_a_bator #2
    O mindig is okos volt.
  • dzsagon #1
    utólagokos kapitány