Berta Sándor

A Microsoft is belép az okos karkötők piacára

A szoftvercég nem a ma divatos okos órával, hanem digitális fitnesz-asszisztenssel jelentkezik. Mérhető lesz vele az elégetett kalóriák száma.

A Forbes magazin és a The Verge egyaránt arról számolt be, hogy a piacra dobandó karkötő számos fitneszfunkcióval is rendelkezni fog. Az eszköz segítségével többek között mérhető lesz viselőjének szívritmusa, az elégetett kalóriák mennyisége és a megtett lépések száma. A készüléket ugyan ellátják az okosórákra jellemző funkciókkal is, de alapvetően inkább a fitneszfunkciókra összpontosít majd.

A Microsoft megoldása abban mindenképpen különbözni fog a vetélytársak termékeitől, hogy mind a Windows Phone, mind az iOS és az Android operációs rendszereket támogatja majd. Kiszivárgott az is, hogy a karkötő akkumulátora legfeljebb 2 napot fog kibírni, 1,5 hüvelykes kijelzővel és cserélhető szíjakkal szerelik fel. A fitneszkarkötő-okosóra elvileg karácsonyra jelenhet meg, a Microsoft ugyanakkor nem akarta kommentálni a kiszivárgott információkat.


Májusban vált elérhetővé a Microsoft 2012-ben benyújtott szabadalmi leírása egy okosóráról, amelynek a neve Wearable Personal Information System volt, s egy miniatűr számítógépből és egy karkötőből állt. Már ebben a koncepcióban szerepelt egy optikai szenzor, ami a felhasználó pulzusát és más biometriai értékeit mérte. Ezután pedig kiderült, hogy karácsonykor jön a Microsoft készüléke, ami igazán sokoldalú lesz, rndelkezik majd többek között UV- és vércukorszint mérő funkcióval, s inkább digitális fitneszasszisztensnek fog tűnni, mint órának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Skacok, okoskarkötő, okosóra! EGYBEÍRVA! KÖVETKEZETESEN! Nem változik a logika, a jelentés és az értelem sem a különböző mondatokban, de még a szövegkörnyezettől függően sem. Mindig egybeírandóak, mert soha nem okosak. Sem az óra, sem a karkötő nem okos. Ne haladjunk, légyszi, az idiokrácia útján! Hálás köszönetem! :@