Berta Sándor

Szövegelemző eszközöket fejlesztő céget vesz a Microsoft

A befektetésnek köszönhetően újabb területeken jelenhet meg a Microsoft, illetve bővítheti meglévő képességeit.

A The Wall Street Journal értesülései alapján a Microsoft 200 millió dollárt kínált az Equivio nevű izraeli vállalkozásért és emellett aláírt egy szándéknyilatkozatot is a tervezett tranzakcióval kapcsolatban. A Bloomberg ugyanakkor arról számolt be, hogy a redmondi konszern kevesebb, mint 200 millió dollárt fizethet ki az Equivio tulajdonjogáért, de még nem biztos, hogy az üzlet valóban létrejön.

Az Equivio olyan eszközöket fejleszt, amelyek alkalmasak a különböző forrásokból származó átfogó szövegek elemzésére, így gyorsabban megtalálhatók bizonyos fontos szövegrészek. A vállalatot Amir Milo, Yiftach Ravid és Warwick Sharp alapította, a székhelye Rosh Ha'Ayinban van. Az Equivio ügyfelei között megtalálható az amerikai igazságügyi minisztérium, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), valamint a KPMG és a Deloitte könyvvizsgáló cégek.

Amennyiben a tranzakció létrejön, úgy összhangban lehet a korábban kiszivárgott információkkal, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója ugyanis azt szeretné, ha a társaság a jövőben erősebben összpontosítana az adatelemzésre. Ehhez kapcsolódóan a társaság áprilisban kiadott számos új adatelemző eszközt. A most megjelent információkat nem kommentálták sem Pete Wootton, a Microsoft szóvivője, sem pedig az Equivio képviselői.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!