Gyurkity Péter

A nagyobb iPhone 6, a Plus a népszerűbb

Az eddigi adatok alapján a nagyobbik testvér a népszerűbb, az iOS 8 azonban lassan terjed.

Az új iPhone-páros megjelenésével fontos kérdés volt, hogy melyik változat számíthat nagyobb forgalomra, tekintettel arra, hogy az Apple jókora késéssel követte a riválisok példáját és növelte saját megoldásainak fizikai méretét. Az eddigi adatok alapján egyértelmű, hogy jó úton járnak, az iPhone 6 Plus ugyanis több példányban kelt el.

Az október elején felbukkant beszámoló iparági forrásokra támaszkodva állítja, hogy a Plus jelöléssel megjelent, fizikai méretében is nagyobb változat eddig a teljes leszállított mennyiség 60 százalékáért felel, míg a némileg kisebb példány kénytelen volt megelégedni 40 százalékkal. Ezt a két nagy beszállító által gyártott IC-k darabszámára alapozzák, amelyek eredetileg fej-fej mellett haladtak, ám az utóbbi hetekben a hangsúly egyértelműen eltolódott a Foxconn irányába, amely az iPhone 6 Plus gyártási feladatait vállalta magára (a Pegatron ugyanezt teszi az iPhone 6 esetében). Ezzel kapcsolatban megjegyzik, hogy a nagyobb okostelefon sikere visszaüthet, mégpedig a 7,9 hüvelykes iPad mini lassabb térnyerése formájában, bár ez egyelőre még eldöntetlen kérdés.


Az eladási adatokat látva az Apple rögtön lépett, itt ugyanis elhatározták, hogy a beszállítóktól is az eredetitől eltérő mennyiséget kérnek, átalakítva ezzel a termékcsalád belső megoszlását, annak erőviszonyait. Az iPhone 6 teljes példányszáma ennek megfelelően 3-4 millióval maradhat el az eredetileg tervezett mennyiségtől, míg az iPhone 6 Plus esetében nagyobb gyártói kapacitás áll majd rendelkezésre. Ez némi időt vesz igénybe, bár a keresletnek újabb lökést adhat a kínai megjelenés, amelyre október 17-én kerül majd sor (az előrendelések száma itt már kétmillió felett jár).

Ami az iOS 8 terjedési ütemét illeti, itt van mit behozni, amíg ugyanis a közvetlen előd esetében ennyi idő elteltével már 60 százalék körül járt az új szoftver részesedése, addig a 8-as verzió jelenleg 47 százalékon áll, ami alig 1 százalékkal haladja meg a néhány héttel ezelőtt adatot – a terjeszkedés tehát egyértelműen lelassult, meglátjuk, ez hogyan alakul majd az elkövetkező időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #5
    Azért adnak el belőle többet, mert mindenki a nagyot keresi, viszont abból nincs elég, és ezért a kisebbet viszik.
  • M2 #4
    Jó nagy hülyeség a cím!
    A kisebbik verzióból sokkal többet adnak el, akkor ugyan már milyen nyakatekert gondolatmenet mentén jön ki az, hogy az a kevésbé népszerűbb? :-D
  • pixx #3
    Iphone 6 )4.7 inch) és Iphone 6+ (5.5 inch). Több mérte nincs csak több szín :D
  • joshua #2
    iPhona 6 Plusból van több méret is?
  • PeeTeR #1
    A nagyobb iPhone 6 Plus a népszerűbb - Mert jobban hajlik