MTI

Sszigorú adatvédelmi szabályokat akar az Európai Bizottság új tagja

Szigorú adatvédelmi szabályok mellett tört lándzsát Andrus Ansip, az Európai Bizottság észt alelnökjelöltje, hétfő esti brüsszeli európai parlamenti (EP-) szakbizottsági meghallgatásán.

Ansipot a digitalizált egységes piac felügyeletével kívánja megbízni Jean-Claude Juncker, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény már megválasztott elnöke. "Liberálisként hiszek a személyiségi jogokban" - mondta a bizottsági alelnökjelölt, hangsúlyozva a magánszféra védelmének fontosságát. Ansip szerint ennek az elvnek az érvényesítése érdekében azt a megállapodást - az úgynevezett "biztonságos kikötő" egyezményt - is módosítani kell, amely az európaiak személyes adatainak amerikai vállalkozások számára történő átadását szabályozza.

Az észt politikus Juncker elképzelései szerint a hét alelnök egyike lenne az Európai Bizottságban. A testületbe minden uniós tagország - ezek száma jelenleg 28 - egy tagot jelöl. A luxemburgi Juncker és a hét alelnök mellett tehát húsz "egyszerű" biztos tagja lesz a bizottságnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!