Gyurkity Péter

Qualcomm: új belépő szintű mobilchip

A Snapdragon család egy újabb szerény képességű, ám LTE-t támogató példánnyal bővül ki.

A Qualcomm az utóbbi időben saját 64 bites processzoraival keltette fel a szaksajtó és a felhasználók érdeklődését, ezek megjelenése folyamatban van, bár az újabb és újabb példányok egészen 2015 első feléig fokozatosan bukkannak majd fel. Most a Snapdragon 210 bejelentése révén bővül tovább a család.

A szegmenst kellemes előnnyel vezető gyártó kifejezetten a belépő szintű okostelefonokhoz és táblákhoz szánja új példányát, amely 3G, illetve 4G LTE elérést kínál, dual-SIM opcióval együtt. Itt egészen pontosan egy négymagos dizájnról van szó, amely az ARM Cortex-A7 magokra épül, ezek pedig 1,1 GHz-es órajelen futnak. A megjelenítésért az Adreno 304 grafikus vezérlő a felelős, ez a 720p felbontású érintőképernyők alkalmazását támogatja, míg a listán ugyanígy megtalálható a 8 megapixeles kamerák integrálása, az 1080p felbontású videók rögzítése és megfelelő sebességben történő lejátszása, az LTE Cat 4 elérések kezelése és a már említett dual-SIM opció is.

A Quick Charge 2.0 funkció révén a gyártó szerint akár 75 százalékkal gyorsabb feltöltést érhetünk el az akkumulátornál, a kamera esetében pedig a Zero Shutter Lag, a HDR, az autófókusz és további jellemzők támogatása jelent majd segítséget a felhasználók számára. A cég rögtön be is mutatta új, az LTE-elérést támogató referenciatábláját, amely azonban két eltérő változatban vált elérhetővé, hiszen a Snapdragon 210 mellett itt elkészült egy Snapdragon 410-re épülő példány is – ez utóbbi a 64 bites architektúra, az Adreno 306 grafikus vezérlő, valamint az LTE Cat 4 modem előnyeire épít, 150 Mbps-os elméleti átviteli sebességkorlátot biztosítva a felhasználóknak.

Az első ilyen okostelefonok 2015 első felében bukkannak majd fel, természetesen a már említett belépő szintű kategóriában, a remények szerint 100 dollár alatti árakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!