SG.hu

Fizetett gyakornoki program indul a Prezinél

A Prezi hat hónapos gyakornoki programot indít, amellyel az életrajza is teljes lesz egy pályakezdő mérnöknek, valamint valódi tudást és fizetést is kap.

A vállalat közleménye szerint idén több mint 100 mérnököt vettek fel, és az ehhez szükséges ezernél is több interjú egyik tanulsága pedig az volt, hogy azok a sokszor nagyon tehetséges fiatal mérnökök, akik most kerültek ki az egyetemről, nem feltétlenül szerezték meg azt a tudást és gyakorlatot, ami a mindennapi munkához kell. Mivel nem dolgoztak még élesben, nem tudják hogyan működik ez a világ. Az ilyen jelentkezőknek körülbelül 3-6 hónap kell ahhoz, hogy megismerjék, mit jelent egy fejlesztőként, csapatban, komplex rendszerekkel dolgozni.

“Szeretnénk segíteni ezeknek a fiataloknak, hogy azt is megtanulják, amit az iskolában nem lehet megtanulni. Azt, hogy hogyan oldjanak meg valódi feladatokat. Segítünk nekik, hogy fejlődjenek, mentoráljuk őket, és összehozzuk őket a szakma legjobbjaival. És közben azt reméljük, hogy jól is érzik majd magukat - mondta Halácsy Péter, a Prezi társalapítója a programról.

A kiválasztott gyakornokok, akik akár még végzés előtt is állhatnak, a feladatokat a Prezi mérnökeivel együtt oldják meg. Minden projekt amin dolgoznak az első naptól open source lesz, vagyis elérhető bárki számára. Ez egyébként is jó lehetőség egy fiatal programozónak, hogy ismertséget szerezzen a programozók körében.

A Prezi mindent biztosít, amire szükség lesz: inspiráló környezetet, mentort, eszközöket a munkához, és szakembereket, akiktől érdemes tanulni. A kiválasztottak a mérnöki tudásuk mellett a nyelvtudásukat is fejleszthetik, mivel a kurzus nyelve írásban és beszédben is az angol. A legjobbak akár állást is kaphatnak a program végén, amire összesen 10-15 embert vesznek fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!