Berta Sándor

Mirasol-kijelzővel érkezik a Timex első okosórája

A Samsung és a többi IT-óriás után a világ egyik legnagyobb óragyártója is belép a piacra.

A Timex a projekt során együttműködött a Qualcomm és az AT&T szakembereivel. A Timex Ironman One GPS+ nevű készülék beépített modemmel rendelkezik és gyakorlatilag egy sportóra, amelyet az okostelefon-tulajdonosoknak hasznos funkciókkal egészítettek ki. Lehetőség van például a fitneszadatok és a tartózkodási hellyel kapcsolatos információk feltöltésére, SMS-ek és e-mailek írására, illetve fogadására, viszont telefonálni nem lehet az eszközzel.

Az okosórába a Qualcomm által bejelentett Mirasol-kijelző került, ami színes, ráadásul különösen erős fényviszonyok mellett is jól olvasható. Ilyen képernyőt építettek be eddig a Qualcomm Toq, illetve a HTC okosórájába is. Az integrált flashmemória 4 gigabájt, van Bluetooth-támogatás, így a készülék akár zenelejátszóként is használható. Különlegesség az SOS-funkció, ami az aktuális tartózkodási koordinátákat elküldi az előre megadott személyeknek. Az okosóra emellett vízálló és ellenáll a rázkódásoknak is.

A csomag részeként az AT&T lehetővé teszi, hogy a felhasználók 1 éven át használhassák az egyesült államokbeli internethálózatát. A Timex Ironman One GPS+ üzemideje 3 nap, ez azonban a GPS-funkció használata esetén lecsökken 8 órára. A termék ősztől kerül a boltokba és a bevezető ára az Amerikai Egyesült Államokban 399 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #2
    A képen nem a Ironman One GPS+ van. Egy kis keresés a Google-on, és máris megvan. Gyenge tucat. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: SanMaster, 2014.08.08. 09:19:31
  • Szefmester #1
    A mirasol kijelzőben az a szép, hogy színes e-ink szerűség.. azaz egy bistabil kijelző, így keveset fogyaszt, viszont a sebessége olyan hogy akár filmet is lehet nézni rajta...
    évekkel ezelőtt megcsinálták már, de valamiért nem lett elterjedt.