Gyurkity Péter

Jön az iPhone 6, kibékül az Apple és a Samsung

Az iPhone sorozat következő generációja szeptember elején mutatkozik be, a két rivális eközben békülőben van.

Az elmúlt hetekben sokszor olvashattunk a két eltérő iPhone 6 közeljövőben esedékes megjelenéséről, legutóbb azonban októberi debütálásról adtak hírt a magukat jól értesültnek beállító források. Most John Paczkowski a Re/code oldalán osztotta meg velünk a legfrissebb fejleményeket, amelyek szeptember eleji bemutatkozásra utalnak.

Eszerint egészen pontosan szeptember 9-én kerülne sor a hivatalos bemutatóra, amely így egybeesne az eddigi szokásokkal. Egyelőre annyit tudni, hogy az Apple ezen a napon fontos médiaeseményre kerít majd sort, de logikusnak tűnik, hogy az új okostelefon lesz majd a figyelem középpontjában, annál is inkább, mert a mostani hír forrása is megerősítette, hogy valóban két eltérő változatot ismerhetünk majd meg, amelyek 4,7 hüvelykes, illetve egy 5,5 hüvelykes érintőképernyővel jelennének meg, ezek egyike pedig az új A8 chippel társulna. Az még nem egészen világos, hogy mindkét változat egyazon napon jelenik-e meg, de az NFC, a 802.11ac WiFi, valamint a Sapphire kijelzőtechnológia támogatása biztosnak tűnik.

Az Apple és a Samsung szintén többször szerepelt közösen az újabb és újabb beszámolókban, leginkább az egymás ellen folytatott bírósági perek kapcsán. Most egy érdekes megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Egyesült Államokon kívül indított pereket közös megegyezéssel lezárják, ezek folytatását nem erőltetik, de egyelőre nincs szó arról, hogy konkrét licencszerződésekkel igyekeznének megelőzni a hasonló tárgyalótermi összecsapásokat. A megállapodás az Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban, valamint Japánban és Dél-Koreában indított perekre vonatkozik.

Az USA-ban eközben tovább folytatódik a csatározás, a jelek szerint ezt nem hagyják annyiban a felek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!