MTI

Speciális bokaperecek viselésére kötelezik az ittas bűnelkövetőket Londonban

Kísérleti jelleggel speciális bokaperecek viselésére kötelezik a visszaeső ittas bűnelkövetőket Londonban - számolt be róla a BBC News.

Az új készülékek az izzadságban található alkohol mértékét mérik. A kezdeményezés lehetőséget ad a bíróságoknak arra, hogy a visszaesőként ittas állapotban bűncselekményeket elkövetőek négy hónapra eltilthassák az alkoholtól. A rendszert a helyi hatóságok nyomására vezetik be egy éves időtartamra négy londoni kerületben, de támogatja a városi rendőrség és London főpolgármestere, Boris Johnson is. A program az ittas állapotban okozott sérülések és károk visszaszorítását célozza.


A BBC információ szerint 150-re tehető azoknak a száma, akiket az érintett bíróságok a speciális bokaperec viselésére kötelezhetnek. A készülék félóránként ellenőrzi viselője alkoholszintjét, és amennyiben az eredmény alkoholfogyasztást mutat, a delikvens újabb büntetésre számíthat. A bokaperecet ugyanakkor nem alkalmazzák alkoholistáknál és olyanoknál, akik szakorvosi kezelésre szorulnak.

Hasonló szisztéma bevezetésével már próbálkoztak Nagy-Britanniában, de most tényleg elérheti célját, mivel ezúttal a bíróságok valóban eltilthatnak embereket az alkoholtól. A brit statisztikai hivatal szerint 2012-2013-ban 880 ezer olyan erőszakos incidens történt Angliában és Walesben, amely túlzott alkohol- vagy drogfogyasztáshoz köthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • msnforever2 #3
    BFF :D
  • EnxTheOne #2
    Ha a haverom lábán lenne egy ilyen, és a mérés elött a lábára öntök egy korsó sört akkor jól megszivja mi? :D
  • msnforever2 #1
    Nagyon kreatív. És mi lesz 4 hónap után?