MTI

Babakocsit hirdetett, de nem küldött semmit egy csaló

Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki a vád szerint mintegy 970 ezer forintos kárt okozott azzal, hogy főleg babakocsikat kínált eladásra az interneten, ám, miután megkapta a vételárat, a termékeket nem küldte el és a pénzt sem fizette vissza.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű nő 2013 februárja és 2014 márciusa között több internetes oldalon kínált eladásra babakocsikat, babaruházati termékeket és egyéb gyerekhasználati tárgyakat a valós teljesítés szándéka nélkül, jogtalan haszonszerzésre törekedve. Miután megkapta a vételárat, illetve az előleget, a termékeket nem küldte el, és a pénzt sem fizette vissza. A jogtalanul megszerzett összegből csupán 20 ezer forintot térített meg, összesen 61 embernek okozott kárt.

A nő korábban, 2012 decemberében ismerőse bankkártyájának adataival visszaélve vásárolt az interneten keresztül, a 57 ezer forintos kárt nem térítette meg. Az ügyészség vádiratában az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és az előzetes letartóztatás fenntartását indítványozta a bíróságnak. A nő által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény három év szabadságvesztéssel sújtható, a halmazati szabályok szerint a büntetési tétel felső határa négy és fél év.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Így van. Előre nem utalunk. Az utánvétel a legbiztonságosabb, ha ismeretlentől rendelsz, veszel. Ha látod, hogy 99-100%-os értékelése, meg több száz tranzakciója van az illetőnek, esetleg bízhatsz benne. De ugye ők kereskedők, számlát is ad némelyik, de sok ritka cuccot meg egyszeri felhasználó ad el, akinek épp van valamije, rajta nehéz számonkérni a rengeteg pozitív értékelést, pedig lehet, hogy ugyanolyan megbízható.
    Rég nem vateráztam, nem tudom, hogy megy most, utalás után postáznak-e még mindig. Vaterafutárral meg nem is hozattam semmit, lehet hogy ott már a futárnak fizetünk. Sajnos, ha problémás ügyed van, magadra maradsz. És ahogy te is jártál, az sem garantált, hogy azt kapsz, amit vettél, ettől az utánvétel sem véd meg.
  • Bcsaba21 #3
    Sziasztok. Az adott váráson belüli "vásárlást" személyes vásárlásként lehetne lebonyolítani.
  • GaborT28 #2
    Tehát az "fizetés előre utalással" opcióval az oldal üzemeltetői támogatják a csalókat?....
    Talán ellenőrzött felhasználóknak, eladóknak kellene csak engedélyezni ezt az opciót.
    Én is jártam már úgy az egyik agyonreklámozott oldalon, hogy vettem előreutalással két DVD-t; az eladóval többszöri e-mail váltás után egyeztettük az eredetiséget és a végén kaptam egy gyatra másolatot (még a lemezmatricán is látszott hogy ollóval - elég gyatrán - vágták körbe). Mikor panaszt tettem az ügyfélszolgálatnál, az volt a válasz: h a felelősséget a termékekekért nem vállalják; forduljak a fogyasztóvédelemhez. Na persze... rájöttem h ha a 2000Ft-omért cirkuszolnék; még én járnék rosszul anyagilag. A fogysztóvédelem azzal jött h tehetek feljelentést, perelhetek...blabla. Említettem, hogy az eladó több hasonló terméket árusít, és az utalásból kiindulva nem hiszem h nagy gondot okozna lenyomozni, hogy kinek is ment a pénz... Máig is kaphatok a "termékei".
  • barret #1
    Az összes ilyen oldalon megemlítik hogy ne utaljunk előre.
    El kell olvasni a szabályzatot!