SG.hu

A Telenor is csökkenti roaming-díjait

A Telenor július elsejétől új, az Európai Unió által előírtnál is kedvezményesebb hang és mobilinternet roaming szolgáltatásajánlatokat tesz elérhetővé ügyfelei számára, illetve az eddigieknél lényegesen olcsóbban mobilnetezhetnek.

A Telenor új roaming szolgáltatásai megtervezését megelőzően felmérést végzett az utazási szokásokról. Az évente legalább egyszer utazó, magyar mobilhasználók körében végzett kutatás a telekommunikáció nélkülözhetetlenségét mutatja, amely szerint 10 utazóból mára már 8-an használnak valamilyen hang- vagy adatalapú roamingszolgáltatást. Érdemes megjegyezni, hogy míg a hangszolgáltatások népszerűsége az elmúlt években kevésbé változott, addig a mobilinternetes adatforgalomé a belföldi szokásokhoz hasonlóan már a külföldi használat esetén is jelentősen nőtt.


A cég közleménye szerint az EU Duo Napijegy 1790 forintért az 1-es díjzónán belül nemcsak 50 MB adatforgalmat tartalmaz, hanem 30 percnyi hívást is nyújt az adott napon. Hosszabb időre utazóknak jöhet jól az EU Duo Hetijegy, ami 4990 forintért cserébe az 1-es díjzónán belül már 100 MB mobilinternetet és 100 perc beszélgetést tartalmaz a 7 napos érvényességi ideje alatt. Ráadásul mind a napi-, mind a hetijegy esetén a hívások fogadása teljes mértékben díjmentes az 1-es díjzónán belül az érvényességi időszakban. A 30, illetve 100 perc lejártakor megszakad az aktuális hívás, ekkor az ügyfél dönthet, hogy a normál roaming tarifával beszél tovább, illetve 30 vagy 60 extra percet rendel meg napijegyéhez, amelynek ára már csak 590 és 1290 Ft. Azon komoly felhasználók pedig, akik több mobilinternetre vágynak, 590 forintért 50 MB, míg 1290 forintért 100 MB adatforgalommal egészíthetik ki keretüket az adott felhasználási időszak végéig.

Az Instagram- és a Facebook-függők, akik itthon és külföldön is szinte kizárólag a világháló segítségével tartják a kapcsolatot ismerőseikkel, a Netroaming Napijeggyel 990 forintért 50 MB adatforgalmat bonyolíthatnak az 1-es díjzónán belül. Az opció párja a Netroaming Hetijegy, amely 1990 forintért 100 MB adatforgalmat biztosít a 7 napos felhasználási időszakra. A Netroaming Napi- és Hetijegyhez szintén megvásárolhatók extra megabájtok.

Az adatforgalmi keret túllépése esetén a Telenor nem számít fel túlforgalmazási díjat sem az EU DUO, sem a Netroaming jegyek esetében. A napijeggyel rendelkezők plusz költség megfizetése nélkül netezhetnek csökkentett sebességen, míg a hetijeggyel rendelkezők további megrendelésig nem érik el az internetet. Extra megabájtok vásárlása esetén természetesen újra kihasználhatják a mobilhálózat adta előnyöket.

A hagyományos mobilozáshoz ragaszkodó felhasználók kedvence lehet a 990 forintba kerülő Roaming Napijegy, amellyel 30 perc erejéig kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat az 1-es díjzónán belül. Azoknak, akik hosszabb időre utaznak külföldre, de 1-1 nap nem kívánnak ilyen sokat telefonálni, a Roaming Hetijegy az ideális megoldás, amely 1990 forintért cserébe 1 héten át összesen 60 percnyi híváskezdeményezési és -fogadási lehetőséget nyújt. A Roaming Napi- és Hetijegyhez szintén megvásárolhatók az extra percek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!