SG.hu

Ingyenessé vált az SAP Fiori és az SAP Screen Personas

Ingyenessé tette az eddig külön számlázott, magasabb felhasználói élményt biztosító megoldásait az SAP. A korábban vett licencek árát a cég beszámítja a későbbi vásárlásba. A bejelentésre a SAPPHIRE NOW konferencián került sor.

A szoftvercég a Fiori névre keresztelt környezetét múlt évben adta ki azzal a céllal, hogy egységes, és könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosítson minden eszköz, például tablet, okostelefon, laptop számára, mely SAP alkalmazásokat futtat. A felhasználó felület alapja a HTML5. Segítségével egyszerűbben kezelhetőek a leginkább használt funkcionalitások. Jelenleg több mint 300 app használja a Fiori környezetét.


Az SAP Screen Personas pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját maguk alkossák meg a képernyőn látszódó felületet. Célja, hogy egyedi funkcionalitású felületet lehessen létrehozni, mely a leghatékonyabban segíti az egy rendszerrel, de eltérő feladatokkal dolgozó munkavállalókat. E megoldások a meglévő SAP licencek részévé váltak, azaz nem szükséges külön megvenni őket.

A bejelentéssel párhuzamosan adta hírül a szoftvercég a River fejlesztési környezet (SAP River Rapid Development Environment) béta kiadását, mellyel az ügyfelek Fiori jellegű webes alkalmazásokat szabhatnak testre, vagy hozhatnak létre újakat. A változást az ügyfelek, és az ügyfeleket összefogó felhasználói csoportok kérésére reagálva tette meg az SAP.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!