MTI

Internetes hirdetéssel vert át 189 embert egy fonyódi vállalkozó

Csaknem kétszáz embertől mintegy hatmillió forintot csalt ki egy vállalkozó, aki az interneten olyan műszaki cikkeket kínált eladásra, amelyekkel nem rendelkezett, és nem is állt szándékában az, hogy a megrendelések teljesítse.

A 23 éves férfi ellen a Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádlott 2013 márciusában megvásárolt két kft.-t, ezek ügyvezetőjeként azonban tényleges gazdasági tevékenységet nem végzett. A cégeket a megvásárlástól 2013. május 4-ig rendszeres haszonszerzésre törekedve arra használta fel, hogy több internetes oldalon a kft.-k nevében valótlan tartalmú hirdetéseket adott fel, műszaki cikkeket kínálva értékesítésre.

A hirdetésekre jelentkező 189 sértettnek a vádlott hatezertől 144 ezer forintig terjedő összegben, mindösszesen 5,9 millió forint kárt okozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #2
    Azt bírom amikor egy csalónak a nevét titkolják, vagy takarják az arcát. Közérdek lenne nyilvánosságra hozni, hogy kicsoda az illető. Gondolom itt is fönnáll ez a szitu. Ha szabadul (vagy talán le sem kapcsolták) hadd vágjon át még másokat is. Tiszta jogállam.
  • Shan #1
    Mi az istenért nem lehet sohasem kiírni, hogy honnan ne rendeljen az ember. Inkább dühítőek ezek a hírek, mint hasznosak.