MTI

Az elektronikus könyvek 2018-ra visszaszorítják nyomtatott társaikat

Az elektronikus könyvek eladása 2018-ra túl fogja szárnyalni a nyomatott változatokét Nagy-Britanniában - jósolja a Pricewaterhouse Coopers (PwC) új jelentése.

A dokumentum szerint az egyéni fogyasztót célzó e-könyvek piacának értéke - ebbe nem tartoznak bele a tankönyvek és a szakmai kézikönyvek - a jelenlegi 380 millió fontról (142 milliárd forintról) egymilliárd fontra (375 milliárd forintra) fog növekedni 2018-ra. Ezzel párhuzamosan a nyomtatott könyvek eladásai várhatóan egyharmaddal esnek vissza. A PwC szerint 2018-ra a nagy-britanniai lakosság 50 százalékának lesz iPad vagy Kindle készüléke, illetve hasonló e-könyv olvasója. A jelentés szerint 2018-ban várhatóan 15,5 milliárd applikációt fognak letölteni Nagy-Britanniában.

A vállalat e-könyv piaci értékelésének eredményei azonban ellentmond a Waterstones könyvesbolthálózat alapítója előrejelzésének, amely szerint "az elektronikus-könyv forradalom" hamarosan hanyatlásnak indul. Tim Waterstone még márciusban beszélt arról, hogy minden jel - különösen Amerikát érintően - arra mutat, hogy az elektronikus könyvek csillaga máris leáldozóban van, és várhatóan Nagy-Britanniában sem lesz más a helyzet.

A PwC illetékese, Phil Stokes szerint azonban az e-könyv piac bővülésének az internet és a fogyasztók új technológiák iránti rajongása a mozgatórugója. A jelentés szerint Nagy-Britanniában a szórakoztató- és médiapiac értéke 2018-ra várhatóan eléri a 64 milliárd fontot. "A szórakoztató- és médiapiac a digitális forradalom frontvonalában helyezkedik el, mivel termékeik és szolgáltatásaik jelentős része már digitális formában is elérhető" - idézte a szakembert a BBC News.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!