Berta Sándor

Együttműködik az Intel és a Rockchip

Az Intelnek nem megy egyedül; a két vállalat a különösen olcsó androidos táblákhoz készítene közösen chipeket.

A kooperáció keretében a Rockchip a képernyőméretekkel és a táblagépek formájával kapcsolatos információkkal látná el az Intelt, s segítene a társaságnak a termékportfóliója mielőbbi kiépítésében, egy Intel márkájú mobil platform megalkotásában..

Az Intel SoFIA platformjához kapcsolódó chipek összekötik az Atom processzorokat az Intel 3G-modem technológiájával, s akár négy CPU-maggal is rendelkezhetnek majd. Az új modelleket mind az Intel, mind a Rockchip eladhatja a gyártóknak. Az együttműködés pénzügyi részleteiről az Intel semmit sem árult el, arra hivatkozva, hogy az egyeztetések még folyamatban vannak.

A kínai chipgyártóval való kooperáció abban segíthet az Intel számára, hogy a SoFIA platformot ne csak a tábla PC-kbe, hanem más, olcsóbb mobil eszközökbe is beépítsék. Az első közös fejlesztésű chipek már az esztendő utolsó negyedévében megjelenhetnek. Az első termék egy 3G-t támogató System-on-Chip (SoC) lehet, ami két processzormaggal, fog rendelkezni. Ezt követhetik majd a négymagos SoC 3G-t és LTE-t támogató változatai, amelyek 2015 első félévében érkezhetnek. Az új chipek ára egyelőre nem ismert.

Az Intel az év elején jelentette be a SoFIA platform első két rendszerchipjét, amelyek egyaránt kétmagos Atom processzort és integrált 3G-modemet tartalmaznak, s még az idén megjelenhetnek. A négymagos Atom CPU-val és integrált 4G LTE-modemmel ellátott verzió jövőre lesz elérhető. Áprilisban kiderült, hogy az okostelefonokba és táblagépekbe szánt Broxton rendszerchip 2015 vége helyett csak 2016 elején érkezik és más termékek is késnek. Az olcsó okostelefonokba addig a SoFIA 3G és a SoFIA LTE modellek kerülhetnek, míg a tábla PC-knél a Bay Trail T-t a Cherry Trail T követheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!