SG.hu

Egyérintéses módszerrel vásárolhatunk BKV-jegyet és bérletet

A BKK és a MasterCard együttműködésének köszönhetően már több mint 60 darab új PayPass-képes jegyautomata gondoskodik arról, hogy megszűnjenek a kígyózó sorok a jegypénztáraknál.

Egyetlen érintéssel, másodpercek alatt vásárolhatunk jegyet és bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira az M4-es metró állomásain, valamint városszerte és az agglomerációban is a legfontosabb közlekedési csomópontokban kihelyezett automatákból, amelyek a készpénzes és a hagyományos bankkártyás fizetésen kívül lehetőséget adnak az egyérintéses, úgynevezett PayPass-fizetésre is.

"A tervek szerint a BKK 2015 év elejére összesen 300 újjegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe, így mintegy hatszorosára bővül az eddigi kártyás fizetési lehetőségek száma, a PayPass bankkártyák használatával pedig még könnyebbé, kényelmesebbé válik a jegy- és bérletvásárlás. Korábban kevesebb, alig kilencven helyen lehetett a fővárosban bérletet váltani, közülük is mindössze ötven ponton volt lehetőség bankkártyával fizetni, ezért az új jegy- és bérletkiadó automaták megjelenése látványos fejlődést jelent a budapesti közösségi közlekedést használók számára" - mondta az új jegyautomatákkal kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

Aki rendelkezik PayPass bankkártyával, az új automatáknál a lehető legtöbb terméket megvásárolhatja: a jegy vagy bérlet kiválasztása után a kártya odaérintésével hozzájuthat a kívánt termékhez, nem kell (apró)pénzzel bajlódnia. Az automata 5000 forint alatti vásárlásoknál PIN kódot sem kér, így valóban másodpercek alatt megtörténik a fizetés. "A budapesti tömegközlekedésben ez az első alkalom, hogy az utasok egyérintéses fizetéssel vásárolhatnak jegyeket, bérleteket. Ez azért jelentős változás, mert a PayPass-technológia utat nyithat további nagy léptékű fejlesztések, például a kártyás beléptetés felé is" - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!