Berta Sándor

Új Intel Atom pro­cesszo­rok phab­letekhez és tabletekhez

A társaság az új modelleket a tajpeji Computex kiállításon mutathatja be.

Az Intel egyik szóvivője megerősítette a hírt a CNET IT-portálnak. A Moorefield kódnév alatt kifejlesztett 64 bites chipet a legfeljebb 8 hüvelykes képernyővel rendelkező, kis méretű, Windows vagy Android operációs rendszert futtató táblagépekbe építhetik be. A chipre épülő új négymagos processzorok Atom Z3560 és Atom Z3580 néven kerülnek majd forgalomba és a tábla PC-k mellett okostelefonokban is megjelenhetnek. A szóvivő elmondta, hogy a Moorefield chipen alapuló első termékek a június 4-én nyíló Computexen lesznek láthatók.

A legfontosabb újdonság, hogy a chipek a Bay Trail-sorozatú elődeiknél kisebb méretűek, ezáltal kevesebb hőt termelnek, így ideálisak a táblákba és a phabletekbe való beépítésre. A Moorefieldet az LTE-hez optimalizálták és támogatja az Intel LTE-Advanced XM 7260 típusú chipjét, ami már CAT-6-kompatibilis, így 300 MBit/s-os letöltési és 50 MBit/s-os feltöltési sebességeket tesz lehetővé. Az első Moorefield-processzorral ellátott készülék a KDDI japán távközlési társaság által gyártott Asus MeMO Pad lesz, ami az Intel Atom Z3580-ra épül és LTE-chippel is rendelkezik.

Az Intel a Moorefield CPU-kat februárban a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be. A chip a 22 nanométeres eljárással gyártott Silvermont-architektúrára épül, az órajele 2,3 GHz és tartalmaz egy Power VR-G6430 típusú integrált grafikus egységet is. Március elején Julie Coppernoll, az Intel mobil és kommunikációs csoportjának marketingigazgatója azt nyilatkozta, hogy a táblagépekbe szánt új processzormodellekkel kapcsolatos információk valószínűleg az idei Computex kiállításon derülhetnek ki. Nos, mint a mostani hír mutatja, az Intel tartja magát a határidőhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!