SG.hu

Vádemelés a mobilokat áruló internetes csaló ellen

Egy férfi internetes hirdetési oldalakon telefonokat és számítógépes játékokat kínált fel eladásra, a kifizetett termékeket azonban senkinek sem küldte el. 136 vásárlót sikerült becsapnia.

A rendőrség közleménye szerint a Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Tamás 20 éves budapesti lakos ellen. A férfi 2012 novemberétől kezdve különböző internetes hirdetési oldalakon telefonokat és számítógépes játékokat hirdetett meg eladás céljából. A vevők elutalták számlájára a megbeszélt összegeket, ő azonban egyetlen alkalommal sem küldte el az eladott cikket.

A gárdonyi nyomozók a csalót 2013 augusztusában őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt. A rendőrök a büntetőeljárás során megállapították, hogy a férfi 136 vásárlót csapott be. A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!