SG.hu

A szoftverhibák javítása után indulhat a MOL BuBi

A szoftverhibák javítása után indulhat el Budapesten a közösségi kerékpáros rendszer, a MOL BuBi (Budapest Bicikli) - közölte konkrét időpont megjelölése nélkül a Budapesti Közlekedési Központ.

Mint írták, a rendszer átadás előtti állapotban van, jelenleg az egyedi szoftverek végleges illesztését, finomhangolását végzik, amelyek kiküszöbölik a még fennálló egyes szoftveres hibákat. Ezt követően mintegy ezer toborzott felhasználóval nyilvános próbaüzem kezdődik, ez után adhatják át a közösségi kerékpáros rendszert. A rendszer belső tesztje továbbra is folytatódik, amely a MOL BuBi kerékpárok utcai jelenléte nélkül aligha lenne lehetséges. Közölték azt is: visszautasítják az MSZP azon vádját, amely arra enged következtetni, hogy a kerékpárok kihelyezésének bármi köze lett volna az április 6-ai parlamenti választáshoz.

Az MSZP csütörtökön sajtótájékoztatón tudakolta a rendszer indulásának időpontját a fővárosi városvezetéstől. Tüttő Kata, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy a kölcsönözhető biciklik már egy hónapja kint vannak a fővárosi gyűjtőállomásokon, de azóta sem lehet őket használni. Arra vigyázott a városvezetés, hogy úgy mint a Várkert Bazár esetében, ezek a biciklik kikerüljenek még április 6-a, a választás előtt - közölte a politikus.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!