SG.hu

Mobilon lesz a legtöbb értelme az azonnali fizetésnek

Aa Magyar Nemzeti Bank tervezi az azonnali fizetési rendszer bevezetését, ami még gyorsabb és kényelmesebb tranzakciókat tesz majd lehetővé országszerte.

A Magyar Nemzeti Bank által ismertetett tervek szerint a bevezetendő rendszer az Európai Unió fizetési szolgáltatásokra vonatkozó irányelvére (PSD2), valamint a SEPA-övezeten belüli azonnali fizetések szabványára (SCT) épít. Az MNB bejelentése nyomán a Cellum integrálni kívánja a banki fizetéseket, a vállalat várakozásai szerint az új, egységes rendszernek köszönhetően még vonzóbbak lesznek a már jelenleg is létező mobilfizetési megoldások.

A Cellum technológiáját használva már most lehetséges azonnali és biztonságos tranzakciókat végezni, de ezekhez jelenleg csak bankkártyákat lehet használni fedezetként. Az új rendszer azonban teljesen új távlatokat nyithat meg. A Cellum már ma megfelel a PSD2 biztonsági követelményeinek, tranzakciós szolgáltatásait Magyarország legbiztonságosabb adatközpontjából nyújtja, többfaktoros autentikáció és szabadalmaztatott titkosítási eljárása segítségével pedig továbbra is nulla százalékos visszaélési rátával büszkélkedhet.

A Cellum mobilfizetési megoldásaival egy évtizede abszolút piacvezető Magyarországon. A cég fejlesztette ki az ország első mobilparkolási és autópályamatrica-vásárlási megoldását 2006-ban, és első mobiltárcáját 2011-ben vezette be MasterCard Mobile néven. A cég rendszere több mint ezer kereskedőt szolgál ki, számos fizető eszközt – például bankkártyát, bankszámlát, hűségpontokat és egyéb elektronikus egyenlegeket – képes kezelni, és támogatja a MasterCard MasterPass nevű globális fizetési hálózatát.

A Cellum technológiájával a felhasználók nemcsak telefonszám vagy email-cím alapján küldhetnek egymásnak pénzt, hanem akár Facebookon, WhatsAppon vagy más közösségi hálókon keresztül is, egyetlen gombnyomás kényelmével és gyorsaságával. A cég reményei szerint az új azonnali fizetési rendszer az ilyen innovatív fizetési szolgáltatásokat több millió új felhasználó számára teszi majd elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!