MTI

Veszélyben érzi titkait a kínai hadseregvezetés

Józan ítélőképesség és szigorú titoktartás nélkül nem lehet háborút nyerni - erről cikkezett a kínai hadsereg napilapja szerdán, hivatkozva egy, a Központi Katonai Bizottság (KKB) által kiadott, Hszi Csin-ping elnök kézjegyével ellátott dokumentumra.

Kína legfőbb katonai testülete elérkezettnek látta az időt, hogy felhívja a katonák figyelmét arra, a jelenlegi "zord és bonyolult" időszakban, egy háborús helyzetben nagyon fontos és szükséges a katonai titkok szigorú, biztonságos kezelése. A hadseregnek fokoznia kell ellenfeleivel kapcsolatos éberségét, tudatosítani kell a felelősségét - áll a dokumentumban, amely ellenőrzéseket szorgalmaz az iratkezelés és egyéb titkos információhordozók rendszerében, valamint a nyilvánosság elől elzárt helyszínekkel, a nem a nagyközönség számára rendezett események rendezésével kapcsolatos hiányosságok felfedésére és kijavítására.

Az irat a széles körben használt számítógépes hálózatok, a mobil távközlés és egyéb műszaki megoldások rejtette veszélyre külön is felhívja a figyelmet, megbízható technikai és adminisztratív védelmet sürget. Az utóbbi időben több bírálat is érte a hadsereg fegyelmi állapotát, "harckészültségét". A Csiefangcsün Pao (PLA Daily) című újság a cikkhez fűzött kommentárban azt hangoztatta, hogy a katonai titkok a hadsereg túlélésének és az esetleges ütközetek sikerének alapfeltételei. A szerző úgy vélte, nincs ok az optimizmusra, sok helyütt jellemzik a területet hiányosságok.

Mióta Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa kiszivárogtatta, hogy Kína is fontos célpontja volt a titkos amerikai adatgyűjtéseknek, Peking többször kifejezésre juttatta, aggódik információs rendszereinek biztonsága miatt. Snowden a múlt hónapban szivárogtatta ki, hogy a Shotgiant program révén az NSA sikeresen behatolt a kiterjedt hálózatot működtető informatikai és távközléstechnológiai órásvállalat, a Huawei szervereibe. A kínai védelmi minisztérium legutóbbi tájékoztatóján erre utalva már elhangzott, hogy Kína fokozza a kiberbiztonságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DontKillMe #1
    "nowden a múlt hónapban szivárogtatta ki, hogy a Shotgiant program révén az NSA sikeresen behatolt a kiterjedt hálózatot működtető informatikai és távközléstechnológiai órásvállalat, a Huawei szervereibe."

    -És még a HUAWEI-t köpködték az amik, hogy mer' biztos csal és milyen megbízhatatlan. L.O.L.