MTI

Hackertámadás ért egy német Patriot rakétaüteget a török-szír határon

Hackerek vették át az irányítást egy rövid időre a Bundeswehr török-szír határra telepített egyik Patriot légvédelmi rakétaütege felett - jelentette a német Behörden Spiegel hírportál.

A hírportál beszámolója szerint a fegyverrendszer átmenetileg "megmagyarázhatatlan műveleteket" hajtott végre. A behatolás a jelentés szerint vagy a vezérlés és az üteg közötti valós idejű adatátviteli csatornán, vagy a fegyverrendszerbe épített áramköri elemeken keresztül történhetett meg. A fegyverrendszer vezérlő rendszere az Egyesült Államokban készül, a beépített áramkörök egy része viszont Ázsiában.

A behatolás ténye két veszélyforrásra hívja fel a figyelmet: egyrészt arra, hogy bevetés során esetleg valós időben felül lehet írni a kiadott parancsokat, másrészt arra, hogy meg lehet szerezni és le lehet másolni a rendszert magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Megfelelő helyen lévő üteget megfelelő célra irányítva a megfelelő időben - kész is a recept egy teljes térséget érintő háborúhoz, amelyet nem a szemben álló felek bakái, nem is az őket kommandírozó krumplivirágosok, illetve az őket irányító öntelt öltönyösök indítanak el esetleg, hanem teszem azt, Ténlyegnagyonokoshacker Johnny a festői Bronxban található lepusztult társaskéró lichthofjából, a söre, meg a ghettoblastere mellől. Ezért jók az okosharcieszközök - teremthetünk egy újabb rizikófaktort az amúgy is mission-critical szintűnek tekinthető harctéri alkalmazás mellett.

    Vonatkozó irodalom, régi és alap amúgy: Gibson: Neuromancer. Süvöltő Ököl hadművelet, Willis Corto a.k.a. Armitage sorsa.