SG.hu

Egyre inkább óriás-szervezeteket támadnak a hackerek

A Kaspersky Lab a cég éves Kiberbiztonsági Csúcstalálkozóján San Francisco-ban 2014. április. 15-én felfedte elképzeléseit a vállalati biztonságról.

Az esemény arra fókuszált, hogy a vállalati IT-biztonság realitásai milyen hatással voltak a vállalkozásokra világszerte, továbbá panelbeszélgetések zajlottak az IT-biztonság területén befolyásos személyek részvételével. A rendezvényen a Kaspersky Lab számos új és tervezett biztonsági megoldást és üzleti stratégiát is bejelentett.

Az olyan alapvető fontosságú kérdésekről szóló tanácskozás vezetéséhez, mint a kifinomult támadások, a vállalatokat célzó, összetett kiberkémkedési kampányok, valamint a kifejezetten pénzügyi szolgáltatási hálózatok ellen irányuló veszélyes fenyegetések emelkedő hulláma, a Kaspersky Lab vezető IT-biztonsági szakértőket kért fel a vállalati, kormányzati, pénzügyi és IT-felügyeleti területekről. Ezek között megtalálhatók voltak a Facebook, a Visa, a Boeing és a Welss Fargo képviselői. A nyitóelőadást Tom Ridge korábbi amerikai belbiztonsági miniszter tartotta "Milyen hatással van a kiberhadviselés a vállalati IT-biztonságra?"címmel.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója azt mondta: "Napjainkban a kiberbűnözés már nem arról szól, hogy viszonylag kis összegeket lopnak el az átlagos felhasználóktól. Amilyen gyorsasággal fejlődik az IT-biztonsági terület és válik egyre bonyolultabbá, olyan meredeken emelkedik az óriás szervezetek ellen irányuló, fejlett kiberkémkedési kampányok száma. A bűnözők egyre jobban megtervezik támadásaikat és mindig a biztonsági rendszer leggyengébb láncszemét célozzák, ami azt jelenti, hogy az ellátási láncok és a szerződéses partnerek is a célkeresztjükbe kerülnek. Ilyenformán manapság a fenyegetések ismerete a CIO-k és CSO-k egyik legfontosabb prioritása, akiknek biztosítaniuk kell, hogy védelmi rendszerük elég rugalmas legyen, és ellenálljon nem csak a jelenlegi fenyegetéseknek, hanem a kiberveszélyek következő generációjának is."

A Kaspersky Lab 2013-ban 9 százalékos növekedést ért el az IT-biztonsági szegmens egészét tekintve és 18 százalékos növekedést realizált a nagyvállalati területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Emiatt fogják majd igazán büntetni. Ha tőkéscsoport-érdeket sért, akkor hamar megkapja a terrorista jelzőt.