SG.hu

Megnyílt az Idővándor Digitális Színház

Szabó Győző színművész közreműködésével, Szurdi Miklós rendezésében elevenedik meg a történelem, valós és virtuális színészi játék, digitális installációk színvonalas elegye, valamint a népszerű Murder és Minicity Kiállítások alkotóinak szakértelme garantálja a felejthetetlen kalandot. A Pólus Centerben 2014. március 28. és április 30. között reggeltől-estig, ingyenesen látogatható 50 perces Digitális Színházi program, az Idővándor lehet rendhagyó történelem óra, vagy családi időutazás is.

Tizenhárom színész, köztük Szabó Győző közreműködésével indult történelmi kalandjára az Idővándor. A Digitális Színházi programot ingyen élvezhetik a Pólus Centerbe látogatók reggel 10 órától este 7 óráig, 2014. május 5-től június 8-ig pedig a dél-budai bevásárlóközpontban, a Camponában folytatódik az innovatív előadás. A montázs egy magyar, egy európai és egy világtörténelmi esemény korhű helyszíneit ötvözi a modern technológia legizgalmasabb megoldásaival, így engedve betekintést a történelem kulisszái mögé. A három színtéren megelevenedik a NASA irányítóközpont, vagy éppen James Watt személye, de a reformkor jellegzetes történéseit is testközelből élhetik át a látogatók a panorámavetítésnek, az egyedülálló hang- és fénytechnikának, valamint a korhű installációknak köszönhetően.


A sajtóanyag szerint minden helyszín más-más eseményt dolgoz fel, az adott témában jártas történész bevonásával készült, egyedi koncepció alapján. A díszleteken megjelenő 200 négyzetméternyi grafika és projektoron futó, egy hónapig készült animáció mindig az adott korszakot jeleníti meg, így a nézők testközelből élhetik át a történelem jellegzetes és érdekes eseményeit. Az egyszerre 50 főt befogadó termekben a történelemkönyvek lapjai kelnek életre a mai modern technikai vívmányok segítségével, így egyszerre láthatjuk a színpadon a tehetséges színészeket és az előzetesen felvett karaktereket.


Az Idővándor Digitális Színháznak első körben XV. kerületi Pólus Center ad otthont, egy hónappal később, május 5-től június 8-ig pedig a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban épül fel a Murder és a Minicity Kiállítások alkotóinak legújabb installációja. A két bevásárlóközpont és az alkotók szoros együttműködésének köszönhetően a látogatók Budapesten kizárólag ezen a két helyszínen vehetnek részt ingyenesen a rendhagyó időutazásban.

Szurdi Miklós rendező így nyilatkozott a különleges produkcióról: "A bemutatott történelmi eseményeket nem a hagyományos felfogásban visszük színpadra, hanem egy modernebb, szórakoztatóbb formában. A 15 perces jelenetekbe minden olyan érdekességet belesűrítettünk, ami kimaradt a történelemkönyvekből. A digitális színház mint műfaj számomra is furcsa volt elsőre, így új kihívásként tekintettem rá."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!