Berta Sándor

Személyek és hivatalok segítik a YouTube-videók szűrését

200 személy, hivatal és szervezet kapott különleges jogosítványokat a Google vezetőitől azért, hogy felderítsék a videomegosztón található jogsértő felvételeket.

Az úgynevezett "Super Flagger" tagok egyszerre akár 20 olyan klipet is jelenthetnek, amelyek sértik a YouTube közösségi irányelveit. A jelzett tartalmakat a platform csapata ezután újra megvizsgálja. A The Wall Street Journal cikke szerint a Google a bejelentett videók 90 százalékát végül vagy eltávolítja, vagy kizárólag felnőttek számára teszi hozzáférhetővé.

A YouTube közösségi irányelvei alapján eltávolítják a pornográf vagy szexuális célú, a brutális és erőszakos, a gyűlöletbeszédet tartalmazó vagy a szerzői jogot sértő felvételeket. Emellett "zéró toleranciát hirdetnek a másokat fenyegető magatartás, a zaklatás és a fenyegetés minden formája, a személyes adatok és a magánélet tiszteletben tartásának hiánya, illetve más felhasználók személyes adatainak felfedése ellen. Aki efféle cselekményt követ el, azt akár örökre kitiltják a platformról".

A The Financial Times tudósítása alapján többek között a brit rendőrség is rendelkezik ilyen "Super Flagger"-jogokkal. A hatóság elsősorban a szélsőséges propagandatevékenységet és a terrorizmussal kapcsolatba hozható anyagokat igyekszik kiszűrni. A "Super Flagger" csoport tagjai között kevesebb, mint tíz kormányhivatal és nem állami szervezet található. Az önkéntes segítők többsége olyan magánszemély, akik már régóta foglalkoznak a sértő felvételek jelentésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!