Berta Sándor

Stephen Elop vissza­térhet a Micro­softhoz

Bekövetkezhet az, amire számítani lehetett. Julie Larson-Green, a vállalat alelnöke új pozícióba kerül, s mindez elővetíti Stephen Elop érkezését.

A menedzser eddig az eszközök fejlesztéséért felelős részleg élén alelnökként dolgozott, de mindössze hét hónap után távozik és a jövőben új munkát kap. Ő lesz ugyanis a My Life & Work nevű csapat vezetője és így közvetlenül a Qi Lu által vezetett alkalmazások és szolgáltatások csoport (ASG) irányítása alá fog tartozni.

A lépés egyértelműen azt vetíti előre, hogy Stephen Elop, a Nokia távozó vezérigazgatója visszatér a redmondi óriáscéghez és ott átveszi az eszközök fejlesztéséért felelős részleg vezetését. Ez az üzletág felel az összes hardverért, ide értve a Windows Phone-t, az Xbox konzolokat, a Surface táblagépeket, a billentyűzeteket és az egereket, emellett ide tartoztak a játékok és más programok is. Larson-Green egy belső levélben már tájékoztatta a munkatársakat a várható változásokról, amik csak azután következnek be, hogy teljes mértékben lezárul a Nokia bizonyos részlegeinek átvétele. Mindez ebben a negyedévben történhet meg, addig Larson-Green a jelenlegi pozíciójában marad.

A ZDNet.com azt közölte, hogy a menedzserhez tartozik majd a Skype, a Bing vagy éppen az OneDrive szolgáltatások kapcsán a felhasználói tapasztalatok összegzése. Erre a feladatra pedig Julie Larson-Green tökéletesen alkalmas lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • QuippeR #1
    "A lépés egyértelműen azt vetíti előre, hogy Stephen Elop, a Nokia távozó vezérigazgatója visszatér a redmondi óriáscéghez és ott átveszi az eszközök fejlesztéséért felelős részleg vezetését."
    mit kell ezen előrevetíteni, mikor a felvásárlásról szóló bejelentés napján már teljesen világosan kommunikálva lett, hogy így lesz?