Berta Sándor

200 millió Windows 8 licencet adtak el

Újabb mérföldkőhöz érkezett az új operációs rendszerének értékesítésében a Microsoft.

A tengerentúli konszern tavaly májusban közölte, hogy 100 millió Windows 8 licencet adott el. Tami Reller, az óriáscég marketingügyekért felelős ügyvezető alelnöke a Goldman Sachs technológia és internetkonferenciájának keretében bejelentette, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek és immár 200 millió Windows 8 licencet értékesítettek.

Az eredmény eléréséhez 15 hónapra volt szükség és ezzel az új szoftver alaposan elmaradt az elődjétől ilyen tekintetben, hiszen a Windows 7-ből már az első esztendőben 240 milliót adtak el. Az okok már régóta ismertek: egyrészt csökkennek a PC-eladások, másrészt a 2012 októberében piacra dobott operációs rendszer új, csempés kezelőfelülete egyáltalán nem aratott osztatlan sikert a szakemberek és a felhasználók körében. Sokan nem is váltottak a Windows 8-ra, hanem maradtak a Windows 7-esnél.

Mary Jo Foley, a Microsoft ügyeivel foglalkozó újságíró kiemelte, hogy a mostani információk úgynevezett sell in adatok, ami azt jelenti, hogy tartalmazzák az OEM-értékesítéseket, valamint a Windows 8-ra való frissítéseket is, de a vállalatoknak eladott licenceket nem. Ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy az adatok között vannak-e a Windows RT eladási számai. 2012 novemberéig a Microsoft 40 millió, 2013 január elejéig pedig 60 millió Windows 8 licencet értékesített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!