Berta Sándor

Eddig 40 millió Windows 8-licencet adtak el

A Microsoft új operációs rendszerét október 26 óta árulják és bár sok elemző attól tartott, hogy megbukhat, az első eladási számok a tengerentúli társaság stratégiáját igazolják.

Tami Reller, a Windows-részleg november közepén kinevezett új vezetője a befektetőknek szervezett Credit Suisse 2012 Annual Technology Conference nevű rendezvényen közölte, hogy az első négy hétben 40 millió Windows 8-licencet értékesítettek. Ezek között egyaránt vannak új PC-s rendelések és frissítések; különösen az utóbbiak iránt nagy az érdeklődés. Ezek a csomagok sokkal jobban fogynak most, mint a Windows 7 megjelenésekor, ami főleg az olcsóbb frissítőcsomagoknak köszönhető. A 40 millió eladott licenc jobb eredmény annál, mint amit a Windows 7 piacra dobása utáni első hónapban elértek.


A notebook-gyártók ugyanakkor egyáltalán nincsenek elragadtatva az első eladási adatoktól. David Chang, az Asus pénzügyi vezetője a The Wall Street Journalnak úgy nyilatkozott, hogy a Windows 8 iránti kereslet most még nem nevezhető különösen nagynak. A menedzser konkrét eladási adatokat ugyan nem említett, de azt elmondta, hogy még az olyan népszerű notebookok sem fogynak, mint az érintőképernyővel felszerelt Vivobook. A Vivobook kevesebb, mint 500 dollárba kerül, így a gyártó joggal számít arra, hogy ezzel népszerűvé teheti az érintőkijelzős hordozható számítógépeket.

Az Acer képviselője hozzátette, hogy ugyan már kaphatók érintőképernyős laptopok, azonban ezek piaci részesedése jelenleg alacsonyabb, mint 20 százalék. Ennek oka elsősorban a magas árban keresendő, így a legtöbb Windows 8-as notebook még hagyományos modell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #101
    Mert nekem effektivebb a start menus modszer? :)
  • Pycur #100
    Na de akkor meg miért lenne az baj, ha ott van azoknak a programoknak és doksiknak az ikonja amikkel dolgozol? :D
  • hurkaur #99
    Nem a hatterkep helyen, hanem a _teruleten_ dolgozom, es ha havi 1x latom mi van mogotte, akkor sokat mondtam.
  • Pycur #98
    Te okos áruld már el hogy mivel dolgozol az asztalon a háttérkép helyén az ikonok mögött?
    Én eddig összesen csak a VLC-t láttam hogy képes a háttérkép helyén vetíteni a filmet :D
    És énis normál windóz párti vagyok.
    A professzionális felhasználás elérte a csúcsot a win2000-el. Onnantól kezdve csak gui tuning megy és butítás hogy a sok buta ember is merje nyomkodni, anélkül hogy elrontaná komolyabban a rendszert.
    Normál asztal+néhány ikon és Quick ikonsor rulzik.
    Nem volt egy jó találmány a win7be amikor a tálcát egyesítették a quickel. Mert nehéz eldönteni mi az a program ami fut és mi az ami nem, sőt egyáltalába véve azt se tudod megállapítani melyik progi hány ablakot tart nyitva, nem tudsz 1 kattintással közvetlenül rákattintani.
  • narumon #97
    Lásd #95
  • narumon #96
    Hát pontosan ugyanaz fizet érte, mint azoknak akiknek tetszik valami. Senki.
  • narumon #95
    Ha azt tetszik neki akkor egészségére. Azzal vitatkoznék, hogy gyorsabb. Ha már megvan az ikon akkor igen, csak előtte azt még le is kell vadászni. Nekem csak a bal oldalon van kint talán 10-20 ikon ha véletlen ott akarok elindítani valamit még ott is keresni kell, nemhogy mondjuk 80-100 ikon között.
  • willcox #94
    Annál gyorsabb nincs, minthogy egy ikonra duplán kattintasz.
  • willcox #93
    Szerinted nincs ilyen? Vagy csak gyenge a fantáziád?
    Amúgy nekem ki a bánat fizetne ezért? Ismersz talán olyan céget? Mert akkor írd meg gyorsan privátban, és már megyek is a pénzemért!
  • hurkaur #92
    Az asztalt szvsz munkara talaltak ki, es nem alkalmazasok elinditasara.
    Persze igazad van. "Ha neki az tetszik egészségére. Izlések és pofonok" +1