MTI

Digitális munkacsoport működik a Magyar Írószövetségben

A Magyar Írószövetség modernizálásának folytatása, vitafórumok, előadások megtartása a célja annak a digitális munkacsoportnak, amely a szövetség keretein belül működik.

Király Farkas költő, a Magyar Írószövetség Digitális Munkacsoportjának vezetője elmondta: a szerveződés ötletgazdái mind a digitális irodalmi közegben dolgoznak, szerkesztenek. Az alapítók Sütő Csaba András költő, Szalai Zsolt költő, Vincze Ferenc prózaíró és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke. A nemrég megalakult munkacsoport a digitális kultúra lehetőségeiről kiadói szakemberek, portálszerkesztők, bloggerek bevonásával rendszeres vitafórumok, előadások megrendezésével akarja tájékoztatni az érdeklődőket.

Király Farkas megemlítette, hogy ezen kívül szeretnének a munkájukba a digitális irodalommal, művészettel kapcsolatos szerzői jogokat jól ismerő jogászt is bevonni, aki előadást tartana az érdeklődőknek. A munkacsoport további tervei között szerepel egy '56-os virtuális emlékszoba létrehozása a Magyar Írószövetség honlapján, emellett az irodalmi művek digitalizálása és az archiválási rendszer egységesítése is - tette hozzá Király Farkas. A munkacsoport április-május környékén egy figyelemfelkeltő akcióval készül Papp Tibor avantgárd költővel közösen, jelenleg az előkészületek zajlanak - beszélt a készülő program terveiről a digitális munkacsoport vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!