SG.hu

Krikettmeccset közvetítettek élőben LTE hálózaton át

Az Ericsson és a mobilszolgáltató három élő videó-adatfolyamot sugárzott, amelyek speciális műsorszórási tartalmat kínáltak a résztvevők számára.

Ausztrália vezető távközlési szolgáltatója, a Telstra sikeres élő bemutatót hajtott végre az Ericsson LTE Broadcast megoldásának stadion körülmények közötti tesztjével. Három dedikált tartalomfolyamot - élő közvetítés, fontosabb események és statisztikák - sugároztak valós időben az Ausztrália-Anglia "T20" krikettmeccsről a résztvevők számára, akik tetszés szerint váltogathattak a tartalmak között. Ehhez csupán egy LTE Broadcast megoldásra képes okostelefon illetve egy speciálisan kialakított alkalmazás telepítésére volt szükség .

A kiadott közlemény szerint az LTE Broadcast technológia újítása, hogy egyetlen folyam sugárzásával a műsorszórási területen tartózkodó korlátlan számú felhasználó tudja fogadni a tartalmakat, úgy, hogy mindegyikük ugyanazt a konzisztens és megbízható felhasználói élményt élvezheti. A technológia olyan nyilvános helyszíneken (stadionok, koncertek, stb.) jelent forradalmi megoldást, ahol az előfizetők száma kis területen szélsőségesen magas szintet érhet el.

Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős ügyvezető igazgatója szerint: "Ez a teszt bebizonyította, hogy az LTE Broadcast megoldás hatékonyan működik stadionos környezetben. Ahelyett, hogy felhasználónként körülbelül 2 GB-nyi adatot használtunk volna fel a játék egyetlen tartalomcsatornájának adatfolyamához, az összes LTE Broadcast felhasználót ki tudtuk szolgálni körülbelül 6 GB adat felhasználásával, a teljes sugárzásra vonatkozóan. Ez egyértelműen bizonyítja a spektrum hatékony felhasználását. Ez az eredmény komoly lehetőségeket sejtet a sport- és egyéb szórakoztató rendezvények részvevőinek biztosított új szolgáltatások terén, a felhasználói élményt még újabb szintre emelve."

A megoldás a meglévő rádió- és maghálózati elemek szoftverfrissítéseiből, új médiaszolgáltatási rétegből, valamint tanácsadási és rendszerintegrációs szolgáltatásokból áll. Az Ericsson szerint a mobilhálózatok videóforgalma 2019-ig évente körülbelül 55 %-kal fog növekedni. Az LTE Broadcast megoldást úgy alakították ki, hogy bővíthető legyen a növekvő igényekkel lépést tartva. Jelenleg a vezető LTE mobilszolgáltatók tesztelik a technológiát, és globális szinten vizsgálják a benne rejlő üzleti lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!