Gyurkity Péter

Újabb részletek három készülő okostelefonról

A Samsung Tizen alá érkező példánya, a Nokia X, valamint az LG G Pro 2 részletei bukkantak fel.

Szinte egyszerre futottak be az újabb információmorzsák a bevezetőben említett három okostelefonról, ezekről így most egyszerre számolunk be. A vállalatok terveivel nagyjából tisztában vagyunk, már csak néhány (egyébként fontos) részletkérdés maradt.

Azt tudjuk, hogy a Samsung február végén tervezi bemutatni saját új operációs rendszerét, amely Tizen néven készül. Az ez alá megjelenő első készülék állítólag a ZEQ 9000 névre hallgat, ám ez a példány három különböző típusjelzés alatt bukkanhat fel. A szintén dél-koreai forrás szerint ugyanis az egy SIM-kártyát kezelő változat SM-Z9000, a két kártyát befogadó telefon SM-9005 néven, míg a japán NTT DoCoMo szolgáltatónak szánt típus SC-03F néven jelenhet meg a piacon - érdekesség viszont, hogy ez utóbbi cég jelezte: mégsem kívánja forgalmazni ezen telefonokat, így a mostani hír kissé koros lehet. Megemlítik ennek ellenére, hogy 4,8 hüvelykes kijelzőt, 1280 x 768 pixel felbontást, valamint egy 2,3 GHz-es Snapdragon 800 chipet kaphat a telefon.

A Nokia X okostelefonja állítólag Android operációs rendszerrel jelenne meg, erről most szintén további részleteket tudhatunk meg. Az 1 GHz-es ikermagos Snapdragon chip, a 4 hüvelykes kijelző, a WVGA felbontás, az 512 MB RAM, a 4 GB-os belső memória, illetve az 5 megapixeles hátoldali kamera és az 1500 mAh-s akkumulátor mind arra utalnak, hogy egy kifejezetten belépő szintű példányt vehetünk majd a kezünkbe, már amennyiben valóban megjelenik a készülék, ezt ugyanis még mindig nem vehetjük biztosra.

Ami az LG terveit illeti, ők a G Pro második változatával készülnek, amely állítólag 6 hüvelykes érintőképernyőt, Snapdragon 800 chipet, 1080p felbontást, valamint LTE-A elérést kaphat, a G2 hátoldali fizikai gombjával együtt, ahogy azt a most megjelent képeken is láthatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyline #2
    ha már android akkor feldughatják a túlárazott túlhype-olt Samsungot...LG igencsak rávert ár/teljesítmény/minőség tekintetében a G sorozattal az S vonalra....
  • Pukkka #1
    Szarcsempe... Hja várjunk, ez Droid.