Gyurkity Péter

Apple: saját fizetési rendszer és nagyobb okostelefonok

A hírek szerint az Apple nemcsak nagyobb iPhone készülékeken, de saját fizetési rendszeren is dolgozik.

Az elmúlt hetekben több alkalommal olvashattunk arról, hogy az Apple további okostelefonokat dobna piacra, amelyek ismét növelnék a megszokott méretet. A Wall Street Journal most szintén ezen húrokat pedzegeti, ám eközben arról is írnak, hogy a cég saját mobilfizetési rendszert alakítana ki.

Ez utóbbi lehetővé tenné, hogy a felhasználók az AppStore kínálatában megjelenő alkalmazások mellett szinte bármilyen egyéb terméket is beszerezzenek, így ezen vásárlásoknál nem kellene valamilyen alternatív megoldást igénybe venniük. A cég állítólag éppen az online bolt korábbi fejét bízta meg a rendszer kifejlesztésének felügyeletével, ezzel egy időben pedig további vállalatokkal egyeztetnek a munkálatokról és magáról az ötletről. Azt eddig is tudtuk, hogy Apple évek óta foglalkozik a témával, ám eddig ezzel kapcsolatban semmilyen konkrétum nem látott napvilágot.

Érdemes megjegyezni, hogy az iPhone telefonokkal jelenleg is lehetséges a különböző tranzakciók lebonyolítása, mégpedig külső fejlesztők megoldásai révén. A gyártó ugyan hivatalosan nem támogatja az NFC-technológiát, ám beszerezhetünk olyan tokokat, amelyek megbirkóznak a platformmal, ilyen például az Incipio fejlesztése, amely az amerikai szolgáltatók által kidolgozott Isis rendszerét használja fel, és teszi lehetővé, hogy a telefonnal fizessünk minden olyan helyen, amely elfogadja azt.

A nagyobb iPhone változatokról szóló pletykákat egyébként immár a Wall Street Journal is átvette, szerintük egy 4,5 hüvelyknél, illetve 5 hüvelyknél nagyobb példány jelenhet meg idén, ám előfordulhat, hogy ezek közül csak a kisebbik telefon lesz elérhető, mivel még a cégen belül is folyik a tervek véglegesítése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tyű #1
    A gyártó hivatalosan nem támogatja az NFC technológiát - jól emlékszem, hogy az Apple nem gyártó?